Evenimentul Zilei > International > VIDEO: Doar în Rusia se poate întâmpla așa ceva! Un sistem de rachete Pantsir a provocat un accident de circulație în Extremul Orient Rus
VIDEO: Doar în Rusia se poate întâmpla așa ceva! Un sistem de rachete Pantsir a provocat un accident de circulație în Extremul Orient Rus

VIDEO: Doar în Rusia se poate întâmpla așa ceva! Un sistem de rachete Pantsir a provocat un accident de circulație în Extremul Orient Rus

Circulația pe o autostradă foarte aglomerată din orașul Vladivostok, din extremul orient rus, a fost oprită după ce un lansator rachete de tip Pantsir a provocat un accident, luni dimineața.

Doi soldați au fost răniți ca urmare a acestui accident.  Accidentul a avut loc pe autostrada Sedanka-Patroclus, drumul care duce spre insula Russky.
Martorii au declarat că transportorul militar de rachete s-a răsturnat după o curbă lungă, în coborâre, până la o intersecție.
Doi soldați au fost răniți în accident, dar salvatorii sosiți la fața locului încă nu au dat publicității detalii despre gravitatea leziunilor suferite de aceștia.

Potrivit postărilor apărute pe site-urile de socializare, persoana care conducea vehiculul ar fi fost ucisă în accident. Cu toate acestea, potrivit lui Nikolai Voskresensky, șeful departamentului de suport informatic al serviciului de presă din Districtul Militar Suprem pentru Flota Pacificului, militarii nu au fost răniți.
Sistemul de rachete Pantsir face parte din seria de sisteme de rachete sol-aer autopropulsate, cu rază medie de acțiune. Pantsir-S (numele de raportare NATO SA-22 Greyhound) este un sistem combinat de rachete sol-aer și antiaeriene produs de compania KBP din orașul Tula, Rusia. Sistemul are ca bază modelul 2K22 Tunguska (numele de raportare NATO: SA-19 ​​/ SA-N-11) și reprezintă cea mai recentă tehnologie de apărare aeriană, prin utilizarea radarelor cu antenă de rețea având comandă de fază, atât pentru setarea, cât și pentru urmărirea țintei.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.