Statele Unite au deschis un nou capitol în marea sa aventură spațială.
Președintele Trump a ajuns la Kennedy Space Center la Cape Canaveral, chiar înainte de ora 15:00, împreună cu vicepreședintele Pence şi soţia sa Karen Pence. Cu toţii erau pregătiți să participe la lansarea Falcon 9 Crew Dragon. Şi Melania Trump ar fi trebuit să fie prezentă la marele eveniment, dar a rămas la Washington, potrivit celor relatate de CNN.
Trump a făcut din cucerirea spaţiului cu personal uman să fie o prioritate în primul său mandat şi iată că a reuşit. El a transformat Comandamentul Spațial al Forțelor Aeriene în Forța Spațială, ca ramură proprie a armatei și a cerut celor de la NASA să pregătească o misiune de aterizare pe Lună până în 2024, ca un prim pas către Marte.
A fost un moment istoric pentru SpaceX. A devenit prima corporație privată care a lansat oamenii pe orbită, și pentru NASA, care s-a luptat să-și recapete reputaţia după o lungă perioadă de tăcere pe acest subiect.
Zborul a fost îndeplinirea unui pariu riscant de către NASA, sub administrația Obama, de a încredința sectorului privat să zboare în spaţiu cu astronauți.
Pentru SpaceX, a fost punctul culminant al unei odisee improbabile, care a început în 2002, când Elon Musk a fondat o companie spațială cu scopul de a călători pe Marte.
În spatele scenei, în timp ce FAA se pregătește pentru lansarea Space X
În imagine este Duane Freer, managerul operațiunilor spațiale din cadrul Administrației Aviației Federale, care monitorizează operațiunile din camera Challenger din Centrul de comandă al sistemului de control al traficului aerian din Warrenton, Virginia.
Misiunea, cunoscută sub numele de Demo-2, a fost un zbor de testare conceput pentru a demonstra că oamenii pot zbura în siguranță în navete spaţiale de acest tip.
NASA și SpaceX vor certifica navele după acest experiment reuşit, urmând să pregătească şi alte misiuni care să zboare în mod regulat cu până la patru astronauți către Stația Spațială Internaţională și înapoi.