Evenimentul Zilei > Politica > Victor Ponta: „Nu îmi doresc un conflict cu președintele Traian Băsescu”
Victor Ponta: „Nu îmi doresc un conflict cu președintele Traian Băsescu”

Victor Ponta: „Nu îmi doresc un conflict cu președintele Traian Băsescu”

Proaspătul prim-ministru Victor Ponta a declarat că nu își dorește un conflict cu președintele Traian Băsescu și că ”nu va ridica niciodată primul sabia”, deoarece acum are o poziție publică. ”Nu pot să spun însă că nu voi răspunde”, a completat Ponta.

”Nu voi contesta rolul constituțional al președintelui”, a spus primul ministru, precizând că a avut până acum o discuție cu Traian Băsescu legată de participarea la Consiliul European și va mai avea una săptămâna viitoare pe același subiect.
În ceea ce privește scandalul de la Ministerul Educației, Ponta a afirmat din nou, la fel ca și în zilele trecute, că dacă se va demonstra că ministrul educației a plagiat vom avea un nou ministru. Premierul a minimalizat totuși importanța acuzațiilor împotriva lui Ioan Mang, spunând că oricine ar fi numit la conducerea acestui minister, va fi contestat.
”N-ați vrea să fiți în locul meu la momentul desemnării ministrului Educației. Sistemul de educație este unul cu foarte multe interese și orgolii”, a afirmat Victor Ponta, care nu și-a putut stăpâni un atac la fostul prim-ministru Emil Boc. ”Domnul Boc se pricepe extraordinar de bine la plagiat”, a spus Ponta, după ce fostul premier a dezvăluit primele dovezi împotriva noului ministru al Educației.
Referitor la politica externă, Victor Ponta i-a luat apărarea ministrului Andrei Marga, spunând că declarațiile despre Vladimir Putin erau doar păreri personale. ”Domnul Marga își exprima admirația față de Putin”, a explicat Ponta. Nu în ultimul rând, premierul și-a exprimat speranța că relația personală pe care o are cu proaspătul președinte al Franței Francois Hollande va ajuta la îmbunătățirea parteneriatului strategic dintre România și Franța.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: