Victor Ponta, despre situaţia sindicatelor din Educaţie: “Am negociat dur cu sindicatele din Educaţie, vom continua aceste negocieri “

Victor Ponta, despre situaţia sindicatelor din Educaţie:  “Am negociat dur cu sindicatele din Educaţie, vom continua aceste negocieri “

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că "a negociat dur" cu sindicatele din învăţământ şi a stabilit că toate fondurile suplimentare vor fi direcţionate pentru finanţarea Educaţiei şi Sănătăţii.

Victor Ponta a declarat la începutul şedinţei de guvern de miercuri că a negociat dur cu sindicatele din Educaţie şi aceste negocieri vor continua. 

De asemenea, premierul a spus că fiecare ban în plus va fi direcţionat spre Sănătate şi Educaţie.

"Toate datele bune din economie şi din încasările bugetare le îndreptăm, aşa cum am anunţat, către Sănătate şi Educaţie. La Sănătate intră la 1 octombrie în vigoare mărirea de salarii. La Educaţie am negociat dur şi o să mai negociem, dar tot aia o să ne înţelegem cu cei din Educaţie şi o să ne ţinem de cuvânt. (...) Orice ban în plus îl avem, îl ducem spre Sănătate, spre Educaţie, însă soluţia corectă şi adevărată pentru toată lumea este legea salarizării în sistemul bugetar. (...) Cu cât o aprobăm mai repede cu atât nu mai avem discuţii separate şi nemulţumiri de multe ori justificate de ce unii primesc mai repede, unii mai puţin", a spus Ponta la începutul şedinţei de guvern.

Ne puteți urmări și pe Google News

Federaţiile din învăţământ au convocat joi o întâlnire la care sunt invitaţi miniştrii Finanţelor, Muncii şi Educaţiei.

Marţi, preşedintele FSE Spiru Haret, Marius Ovidiu Nistor, a declarat că la întâlnirea care a avut loc, la Palatul Victoria, autorităţile au prezentat două variante, respectiv creşterea salariilor cu 10% de la 1 decembrie plus plata sentinţelor judecătoreşti pentru cadrele didactice din universitar şi preuniversitar din noiembrie, sau intrarea în vigoare a legii salarizării de la 1 decembrie, în acest mod urmând să fie acordată o primă tranşă de majorare cu 25% de la 1 decembrie, relatează Agerpres.

"Reprezentanţii federaţiilor din învăţământ au spus că prima variantă este inacceptabilă, dar a doua este de luat în calcul, însă în cazul acesteia depinde ce vor face partidele politice în Parlament, de reacţia parlamentarilor", a mai spus Nistor.

Sindicatele din învăţământ au fost la rândul lor la negocieri cu două propuneri, fie creşterea salariilor cu 15% de la 1 noiembrie, "ceea ce înseamnă aplicarea acordului de anul trecut mai devreme", fie creşterea salariilor cu 20% de la 1 decembrie.