Victor Ponta regretă felul în care i-a răspuns lui Merkel

Victor Ponta regretă felul în care i-a răspuns lui Merkel

Premierul Victor Ponta a prefaţat, la postul România TV, actuala campanie electorală de dinaitea referendumului privind demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

"Eu sunt pregătit, ştiu foarte clar că domnul Băsescu şi colegii săi vor folosi cele mai murdare atacuri împotriva mea. Vă anunţ însă de pe acum că eu nu voi răspunde în niciun fel. M-a anunţat şi la televizor că mi se pregăteşte ceva, cu dottore, mă anunţă din nou. Voi afla şi eu despre mine lucruri pe care nu le-am ştiut niciodată", a spus Ponta.

"Consider că dacă eram la alegerile parlamentare nu aş fi lăsat toate aceste lucruri fără răspuns, acum cred că oamenii aşteaptă de la mine să nu mai răspund lui Băsescu, lui Preda, lui Voinescu, ci să fac ce trebuie ca prim-ministru. Eu, ca Guvern şi ca prim-ministru, răspund în faţa oamenilor la alegerile parlamentare", a mai spus premierul, menţionând că organizaţiile PSD şi PNL se vor ocupa de campanie. Ponta a prefaţat şi o eventuală înfrângere a USL-ului în faţa lui Traian Băsescu în referendum.

"Dacă Traian Băsescu prin voinţa poporului va reveni la Cotroceni, Crin Antonescu a anunţat deja, eu nu cred că putem să coabităm cu el. Eu am încercat în primele 45 de zile de mandat ca prim-ministru, am încercat să coabitez cu Traian Băsescu. Nu iau o decizie personală, dar, repet, eu nu cred că putem, Guvernul actual, majoritatea parlamentară actuală, aleşii locali, să coabităm cu Traian Băsescu. Noi am încercat, dar domnia sa este o personalitate politică incapabilă de coabitare. Nu vreau să spun că nu vom respecta decizia alegătorilor dacă se întoarce la Cotroceni", a spus primul ministru. "Eu am încercat să mă port normal şi european cu preşedintele Traian Băsescu. Răspunsul lui a fost cel mai dâmboviţean posibil. Mi-a înscenat chestiunea cu plagiatul. Nu voi mai vorbi niciodată cu Traian Băsescu", a mai spus Victor Ponta. Premierul a revenit asupra declaraţiilor făcute luni la adresa îngrijorărilor exprimate de cancelarul german Angela Merkel despre situaţia din România. "Regret acum răspunsul pe care l-am dat ieri", a spus Victor Ponta la România TV. Acesta a afirmat că, după referendum, "niciun creştin-democrat german nu o să-şi mai permită să jignească poporul român". "Ce, suntem colonie?", s-a întrebat retoric premierul. CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Traian Băsescu a fost suspendat din funcţie. 256 parlamentari au votat "pentru". Referendumul, pe 29 iulie
  • Ce se întâmplă cu preşedintele Băsescu pe perioada suspendării 
  • Traian Băsescu în Parlament: Se pare că nu reuşesc să coabitez cu PSD şi PNL
  • Mihai Răzvan Ungureanu: Mulţi dintre cei care susţin demersul de suspendare au şcoală dar nu au minte
  • CCR respinge cele mai grave capete de acuzare din solicitarea USL privind suspendarea lui Băsescu
  • REPORTAJ DE LA SUSPENDARE. Detaliile ascunse din Parlament dezvăluite de reporterii EVZ