Evenimentul Zilei > Monden > Victor Micula este criticat de jurnaliștii francezi după ce și-a spălat mașina cu șampanie
Victor Micula este criticat de jurnaliștii francezi după ce și-a spălat mașina cu șampanie

Victor Micula este criticat de jurnaliștii francezi după ce și-a spălat mașina cu șampanie

Se pare că imaginile cu Victor Micula, fiul cunoscutului om de afaceri Viorel Micula, în care își spală roțile mașinii cu șampanie scumpă, nu au fost virale doar în România. Presa franceză critică comportamentul tânărului milionar.

Victor Micula s-a filmat recent în timp testa „care dintre cele doua șampanii, Moet Chandon și Cristal, spală mai bine roțile de la Lamboghini”. Înregistrarea a fost ștearsă de pe contul de socializare pe care a fost inițial postată.

Jurnaliștii francezi critică gestul tânărului fiu de milionar

„În timp ce milioane de oameni din întreaga lume suferă de foame, unii îşi expun bogăţia făcând lucruri foarte şocante. Este cazul acestui om, Victor Micula, fiul unui om de afaceri român al cărui imperiu se ridică la aproape 210 milioane de dolari”, scrie publicația Oh My Mag.

Presa franceză scrie că imaginile amintesc de cele publicate pe contul de Instagram Rich Kids, unde copiii de milionari își expun averile online. „Ultima sa postare a geneat foarte multe comentarii, pentru că îl vedem curățând roțile mașinii sale sport, un SUV Lamborghini Urus, cu șampanie – și atenție, nu orice tip, ci faimoasa șampanie Moët & Chandon! Și, de parcă o sticlă nu ar fi suficientă, el a deschis o a doua sticlă de șampanie, numită Cristal”, mai scriu francezii, care precizează că imaginile au adunat peste 180.000 de vizualizări.

Victor Micula pus sub urmărire penală

Victor Micula a fost pus sub urmărire penală în luna octombrie, alături de patru polițiști din Oradea, care i-ar fi permis, în 2018, să participe la o percheziție, îmbrăcat în uniforma Poliției. De asemenea, oamenii legii i-ar fi dat acestuia acces la baza de date a Poliției Române.

Informațiile strânse de anchetatori arată că Victor Micula a pătruns fără probleme într-o zonă interzisă pentru civili, ajutat de o angajată a Biorului Supravegheri Video a Poliției Oradea. A primit parola și userul acesteia, apoi a fost învățat cum să consulte baza de date a Poliției. A accesat informații din Evidența Auto, Evidența Persoane și Evidența Pașapoarte, căutând detalii despre un bărbat cu care avusese un conlict în trafic.

″Închin un pahar în cinstea tuturor invidioșilor. Ei sunt singurii care se gândesc la mine non-stop”, a postat pe Facebook Victor Micula ca o reacție a celor întâmplate.