Evenimentul Zilei > Politica > Victor Ciorbea DERANJAT de DECIZIA lui Dragnea referitoare la instituția Avocatul Poporului
Victor Ciorbea DERANJAT de DECIZIA lui Dragnea referitoare la instituția Avocatul Poporului

Victor Ciorbea DERANJAT de DECIZIA lui Dragnea referitoare la instituția Avocatul Poporului

Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, s-a plâns luni că bugetul pe 2017, care urmează să fie aprobat de Guvern, prevede mai puțini bani pentru instituția pe care o conduce. El a precizat, pentru news.ro, că instituția ar avea nevoie de fonduri mai mari pentru că în septemnrie vor avea loc trei evenimente internaționale care nu sunt finanțate.

"Bugetul este chiar diminuat, deşi aveam nevoie, pentru că sunt vreo trei evenimente internaţionale care se desfăşoară în septembrie: Congresul Ombudsmanilor din Europa, un simpozion internaţional şi 20 de ani de la înfiinţarea instituţiei. Asta au fost aprobate la vremea lor când am făcut invitaţiile şi, din păcate, deocamdată, nu sunt finanţate", a spus Ciorbea, pentru news.ro. 

Potrivit noului proiect al bugetului de stat pe acest an, Avocatul Poporului primeşte 13,8 milioane lei, la fel ca în 2016. În prima variantă de buget, instituţia condusă de Victor Ciorbea avea un buget majorat cu 9,7%, la 15,16 milioane lei.