Vicepreşedintele PMP Ştefan Vlaston: Dizolvarea parlamentului, propusă de Elena Udrea, singura soluţie la situaţia dramatică în care se află România
- Departamentul Politic
- 17 octombrie 2014, 20:34
La o situaţie excepţională se cer soluţii excepţionale, a afirmat vicepreşedintele PMP Ştefan Vlaston, după ce Elena Udrea a propus dizolvarea Parlamentului.
"Astăzi am asistat sideraţi la bomboana pe coliva guvernării PSD. Pentru doi parlamentari de frunte ai PSD, Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, DNA a cerut arestarea preventivă pentru, atenţie, constituirea unui grup infracţional organizat! Viorel Hrebenciuc nu este un fite cine în PSD şi în Parlament. Este un brand al PSD, un stâlp şi un mentor al mai tuturor conducătorilor PSD, începând cu Năstase şi continuând cu Ponta Credinţa că se află deasupra legilor ţării, filosofia PSD referitoare la avuţia ţării este ilustrată de declaraţia sa aflată în stenograma interceptărilor: şi-a "dat cuvântul" că va forța Romsilva "să nu mai apere pădurile statului", a spus Vlaston.
Cele 90.000 hectare prăduite de oamenii PSD reprezintă un palid exemplu de hoţia şi furtul ca la drumul mare de care se ocupă acest partid încă de la constituirea sa, a mai spus vicepreşedintele PMP.
"La o simplă evaluare, 11 parlamentari sunt trimişi în judecată, 7 de la PSD, 2 de la PNL, 1 de la PMP, 1 de la PC, 17 parlamentari sunt urmăriţi penal, 13 de la PSD, 3 de la PDL şi 1 de la UNPR. S-ar putea spune că sunt puţini în raport cu numărul total de 580. Da, dar parlamentarii Daniel Chitoiu, Varujan Vosganian, Lazlo Borbely, Victor Paul Dobre, Florin Popescu au fost scăpaţi de către colegii lor parlamentari de la urmărire penală sau alte acţiuni ale justiţiei. Cu majorităţi zdrobitoare, de la PSD, UDMR şi PNL. Aşa că nu sunt unii mai breji decât alţii!", a adăugat Vlaston.
Vlaston a amintit şi de ignorarea voinţei populare exprimată la referendumul din 2009, care consfinţea parlamentul unicameral şi 300 de parlamentari.
"Este posibilă dizolvarea parlamentului? Elena Udrea spune că va cere poporului, în cazul în care va ajunge preşedinte, să se pronunţe asupra oportunităţii dizolvării parlamentului actual, în cadrul căruia funcţionează adevărate “grupuri infracţionale organizate”, conform calificării DNA în cazul Hrebenciuc-Adam, la care este asociat şi Ilie Sârbu", mai susţine Vlaston.
"Este o problemă de interes naţional faptul că Parlamentul este cotropit de grupuri infracţionale organizate? Bineînţeles! Dacă aceasta nu este o problemă de interes naţional, nu ştiu care alta ar fi! Un referendum având drept obiect dizolvarea parlamentului, în cazul dramatic în care acesta este „virusat” de grupuri infracţionale organizate, cum se intampla in momentul de faţă, reprezintă un interes naţional major al poporului suveran, iar acesta poate fi chemat să se pronunţe în această speţă, şi ca un pas înainte pe calea democraţiei şi guvernării participative", a scris vicepreşedintele PMP.