Viaţa în acvariu, aşa cum o văd trei peşti "adolescenţi"
- Alis Lupu
- 10 martie 2011, 00:03
Realizatorii serialului de desene animate "Viaţa în acvariu" vorbesc despre această producţie, într-un interviu acordat în exclusivitate "Evenimentului zilei".
Serialul de desene animate "Viaţa în acvariu", difuzat pe Disney Channel, în fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 10.45, îi prezintă pe cei trei "adolescenţi" Milo, Bea şi Oscar, trei prieteni foarte buni, care locuiesc într-un enorm acvariu de peşti, aflat într-un magazin de animale. Acţiunea filmului se axează pe problemele de zi cu zi ale acestor peşti, cu provocările lor, prieteniile, întâlnirile, sporturile, dra gostea şi acneea, precum şi alte pro bleme atipice caracteristice "adolescenţilor" din lumea acvatică: de exemplu, atacul homarilor gigant, excursiile cu şcoala în cuşca hamsterilor.
Creat de Noah Z. Jones, ilustrator şi autor de cărţi pentru copii, serialul este produs folosind un mix inovativ de animaţie digitală 2D şi colaje fotografice. Producătorul executiv este Maxwell Atoms.
Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru EVZ, Noah Jones şi Maxwell Atoms au povestit despre succesul înregistrat de acest serial, de ce au ales peştii ca personaje şi cui sunt dedicate aceste desene.
"Peştii sunt foarte coloraţi, ceea ce face ca serialul să fie foarte atrăgător"
EVZ: De ce aţi ales peşti pentru acest serial? Vă simţiţi conectaţi cu aceste animale sau, pur şi simplu, peştii nu sunt suficient de prezenţi în desenele animate? Noah Jones: Cred că am ales personaje peşti pentru acest serial deoarece erau foarte amuzant de desenat, au o formă simplă şi sunt foarte expresivi, au feţe mari şi cam atât, aşa că este foarte uşor să vezi ce simt în diferite situaţii.
Maxwell Atoms: De asemenea, peştii sunt foarte coloraţi, ceea ce face ca serialul să fie foarte atrăgător din punct de vedere vizual.
Personajele au o formă mai puţin obişnuită, ele par decupate dintr-o revistă. De ce aţi ales această tehnică atunci când le-aţi dat viaţă? M.A.: Totul are un aspect "hand-made". Personajele sunt, toate, desenate de mână. În acelaşi timp, folosim mult şi calcu latoarele. De exemplu, fundalurile sunt colaje foto făcute pe calculator. Am realizat un amestec între tehnologia nouă, pe de-o parte, şi tehnicile vechi de animaţie, pe de altă parte.
N.J.: Aceste efecte vizuale sunt diferite faţă de tot ce aţi văzut până acum. Personajele răsar foarte frumos din fundal. Sunt foarte uşor de văzut şi totul se potriveşte de minune.
Ne-aţi descris cum arată lucrurile într-un acvariu. Ar trebui să ne aşteptăm să vedem alte spaţii imaginare precum un furnicar sau un coteţ în proiectele viitoare? N.J.: Avem sute de poveşti în minte pe care ne dorim să le spunem şi ar fi interesant pentru fanii serialului să vadă unde vor ajunge aceşti peştişori. Îi vedeţi în continuare în afara acvariului şi veţi descoperiţi noi animale şi poate într-o zi vor ieşi din magazinul de animale, cine ştie. Lumea pe care am creat-o este foarte bogată şi cred că ne oferă posibilitatea de a spune multe poveşti.
"Muncim să păstrăm calitatea umorului"
La ce proiect lucraţi acum? Cu ce alte animale veţi mai "colabora"? N.J.: Acum muncim foarte mult ca să păstrăm calitatea umorului din "Viaţa în acvariu" şi suntem foarte concentraţi pe acest lucru deocamdată. Însă, după cum se spune, limita e cerul, aşa că ne-ar plăcea să ducem "Viaţa în acvariu“ oriunde vom putea astfel încât să atingem o audienţă cât mai mare.
DECLARAŢII
Sunt vizaţi copiii de 5-12 ani
Credeţi că şi în continuare copiii vor prefera mai degrabă desenele clasice? N.J.: Cred că lucrăm foarte mult să facem acest serial, astfel încât nu numai copiii, dar şi restul familiei să se bucure de el. Cred că din punct de vedere vizual este diferit, dar cu toate astea păstrăm poveştile care au elemente de poveste clasică. E vorba despre prietenia şi despre iubirea pe care personajele o manifestă unele faţă de cele lal te. Chiar dacă vizual arată diferit, este o poveste foarte tradiţională.
Cui i se adresează aceste desene animate? M.A.: Audienţele targetate sunt copiii cu vârste între 5 şi 12 ani, şi toţi cei care lucrăm la acest serial ne simţim într-un fel sau altul de acea vârstă. Dar noi încercăm să facem un serial pe care să-l considerăm amuzant şi pe care ne-ar plăcea să-l urmărim. Ne place să credem că este un serial de care se bucură şi părinţii la fel de mult ca şi copiii lor.
Dialogurile dintre Milo, Oscar şi Bea tratează subiecte foarte moderne pentru copiii din zilele noastre. Care a fost intenţia voastră atunci când v-aţi gândit la acest lucru? N.J.: Aşa cum a menţionat şi Maxwell, suntem foarte apropiaţi de gândirea copiiilor şi ştim cât de importantă este tehnologia pentru ei, aşa că personajele din serial folosesc telefoane mobile şi joacă jocuri video. Am încercat să păstrăm aceleaşi premise şi în ceea ce priveşte limbajul folosit de ei. Chiar ne dorim ca aceşti copii să relaţioneze cu serialul şi să se regăsească în el.
Credeţi că este mai uşor să accentuaţi problemele adolescenţilor într-un desen animat decât într-un film cu actori? N.J.: Cred că da, pentru că noi avem libertatea de a prezenta problemele pe care copiii le pot întâmpina într-un mod exagerat. Peştii din serialul nostru au probleme de genul întâlnirilor cu bătăuşii şcolii, dar au şi probleme neobişnuite cum ar fi să fie atacaţi de păsări sau de porcuşori de guineea. <iframe title="YouTube video player" width="560" height="450" src="http://www.youtube.com/embed/x06m7S4djnE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>