Viața bucureștenilor este pusă în pericol zilnic. Capcanele morții, răspândite unde nu te aștepți

Viața bucureștenilor este pusă în pericol zilnic. Capcanele morții, răspândite unde nu te aștepți

Viața bucureștenilor este pusă în pericol zilnic. CGMB ar putea adopta, în şedinţa din 23 aprilie, trei proiecte privind consolidarea a trei imobile încadrate în clasa I de risc seismic, valoarea investiţiei depăşind 78 milioane de lei.

Unul dintre proiecte se referă la consolidarea unui imobil situat pe bd. Magheru nr. 27. Valoarea totală (exclusiv TVA) a investiţiei este de peste 26,5 milioane de lei. 

Potrivit expunerii de motive, clădirea este edificată în 1935, cu regim de înălţime S+P+Mez+7E+M. 

În raportul de specialitate al proiectului se precizează că această clădire nu face parte din Lista monumentelor istorice, dar amplasamentul se găseşte în zona protejată nr. 4, delimitată de porţiunea cuprinsă între Piaţa Universităţii şi Piaţa Unirii. 

Imobilul are funcţiunea la parter de spaţii comerciale în aripa Magheru şi spaţii de locuire în aripa către faţada posterioară, la mezanin - spaţii de locuire, la etajele 1 şi 2 - spaţii de birouri, la etajele 3-7 - unităţi locative, la subsol - spaţii tehnice şi boxe pentru depozitări, la mansardă - spaţii tehnice. 

Un alt proiect stipulează consolidarea unui clădiri situate pe strada Franceză, nr. 52, valoarea investiţiei (exclusiv TVA) fiind de peste 24,1 milioane de lei. 

În expunerea de motive se arată că imobilul este edificat în anii 1932-1934, cu un regim de înălţime 2S+P+Mez+5E+M. 

Raportul de specialitate relevă că această clădire nu face parte din Lista monumentelor istorice, însă amplasamentul se găseşte în zona protejată nr. 26, delimitată de str. Doamnei, bd I.C. Brătianu, Splaiul Independenţei şi Calea Victoriei. Imobilul are funcţiunea la subsolul S1 de spaţii tehnice, la subsolul S2, parter şi mezanin, de spaţii comerciale, iar la etaje - spaţii de locuit. 

Un al treilea proiect vizează consolidarea unui imobil de pe strada Alexandru Beldiman nr. 1. Valoarea totală (exclusiv TVA) a investiţiei este de peste 27,4 milioane de lei. 

În expunerea de motive a proiectului imobilul e edificat în anii 1935-1947, cu un regim de înălţime S+P+9E. 

În raportul de specialitate al proiectului se menţionează că această clădire nu face parte din Lista monumentelor istorice, însă amplasamentul se găseşte în zona protejată nr. 16 delimitată de porţiunea de stradă dintre Piaţa Victoriei şi Splaiul Independenţei. 

Imobilul are destinaţia parţial de spaţii comerciale la parter, 82 unităţi locative la etaje, spaţii tehnice şi depozitări la subsol. 

În cazul tuturor celor trei imobile, valoarea investiţiilor va fi asigurată 100% din buget local. Durata de executare a lucrărilor este de 24 luni calendaristice de la data emiterii ordinului de începere lucrărilor din partea autorităţii contractante