În acelaşi timp, un alt copil ar putea fi externat marți, conform romanialibera.ro.

În continuare, şase copii rămân internați în spitalul Marie Curie.

Trei dintre ei fac dializă peritoneală, iar un altul se află la secția de Terapie Intensivă.

„Copilul care pleacă astăzi (n.r. – luni) acasă e un băiețel. El este unul dintre copiii care au venit la noi, la 3, 4 februarie. Vârsta lui este de 10 luni”, a declarat şefa Secției de Nefrologie, Mihaela Bălgrădean.

Săptămâna trecută, miercuri și joi, la Spitalul „Marie Curie” din București au fost internați 3 copilași din Argeș în stare gravă. În aceleași zile, echipele DSP Argeș au luat probe din alimentele găsite în frigiderele din casele părinților lor. Este vorba de lapte și produse lactate, ouă, carne și produse din carne, fructe și legume etc. De asemenea, tot atunci au fost luate noi probe și din Spitalul de Pediatrie Pitești, mai ales că aproape toți copiii bolnavi au trecut pe acolo. „Deocamdată nu au ieșit rezultatele analizelor. Luni este posibil să le avem”, a explicat, pentru EVZ, prefectul județului Argeș, Cristian Soare.

Pe lângă băiețelul cu evoluție bună internat la „Matei Balș”, vești bune vin și de la Spitalul „Marie Curie”, unde duminică erau internați șapte copii, toți diagnosticați cu sindrom hemolitic uremic. Cel mai grav era un băiețel de un an și patru luni din Mioveni, care a fost plimbat prin spitale aproape două săptămâni, până când a fost adus, în stare foarte gravă, la spitalul bucureștean, direct la Secția de Terapie Intensivă. Prezenta și simptome neurologice, dar duminică, ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a anunțat că starea sa s-a ameliorat ușor. În afară de el, „sunt șase copii la Secția de nefrologie. Dintre ei, trei sunt pe dializă peritoneală, iar doi sunt pregătiți pentru a merge acasă”, a explicat Loredana Popa, medic specialist la „Marie Curie”.