Elena Udrea poate scapa de închisoare. „Eu nu mă entuziasmez atât de tare”

Elena Udrea poate scapa de închisoare. „Eu nu mă entuziasmez atât de tare”

Silvia Uscov, avocata Elenei Udrea, a vorbit despre hotărârea ÎCCJ, potrivit căreia decizia CCR legată de aplicarea prescripției se face retroactiv, dar şi despre modul în care ar putea să scape de cele două dosare fostul ministru MDRT.

În urma deciziei ÎCCJ, fostul ministru Elena Udrea ar putea să iasă curând din închisoare. Fostul ministru MDRT ar putea fi unul dintre politicienii care ar putea scăpa de cele două dosare pe care le are pe rol.

Deşi decizia este foarte clară, avocata Silvia Uscov susține că încă nu este cazul să se entuziasmeze deoarece s-a putut observa că pentru Elena Udrea legea se aplică total diferită.

 Silvia Uscov: „În cazul Elenei Udrea, se pare că legea se aplică mai altfel decât la alții”

Avocata Elenei Udrea vrea să vadă o decizie definitivă care să constate prescripția. În opinia sa, pot interveni multe şi din acest motiv nu se bucură încă.

„O să vedem… Eu nu mă entuziasmez atât de tare pe subiectul acesta. Până nu văd o hotărâre definitivă care să constate prescripția, pot interveni multe alte elemente. Mai ales în cazul doamnei Udrea, se pare că legea se aplică ‘mai altfel’ decât la alții.

Vom vedea. În mod normal, ar trebui să beneficieze de decizia CCR, de hotărârea Înaltei Curți, care s-a pronunțat pe 25 octombrie. Dar pot interveni o mulțime de alte lucruri iar soluția să fie una negativă. Nu avem de unde să știm, trebuie să vedem ce pronunță instanța. Fiecare situație se judecă separat.

Judecătorul va analiza fiecare caz concret pentru a vedea dacă sunt îndeplinite condițiile respective. Procesele continuă și în fiecare dosar se va pronunța o soluție. Să nu înțelegem că s-au scos de pe rol dosarele respective”, a declarat Silvia Uscov pentru fanatik.ro.

Sunt procurori care încearcă să atace decizia CCR

Avocata Elenei Udrea a mai dezvăluit că procurorii încearcă, în acest moment, să atace decizia CCR de aplicare a prescripției în dosarele penale.

„Există și cereri de sesizare a Curții Europene de Justiție pe acest subiect, pentru a întoarce cumva decizia CCR. Deși există practică de la CJUE tot în sensul în care a pronunțat Curtea Constituțională”, a mai declarat Silvia Uscov pentru

Reamintim că Elena Udrea a fost condamnată la opt ani de închisoare, în dosarul finanțării campaniei electorale a lui Traian Băsescu, din 2009 şi în dosarul Hidroelectrica, unde este acuzată de trafic de influență și spălare de bani, după ce ar fi primit 5 milioane de dolari de afaceristul Bogdan Buzăianu. În prezent, Elena Udrea execută o pedeapsă de 6 ani de închisoare, în dosarul „Gala Bute”.