Vestea așteptată de atâta vreme. Se apropie momentul: ”Nimeni nu dorește să o mențină o zi în plus”

Vestea așteptată de atâta vreme. Se apropie momentul: ”Nimeni nu dorește să o mențină o zi în plus” Sursa: arhiva EVZ

Raed Arafat a susținut o conferință de presă privind evoluția pandemiei de COVID-19. După ce a prezentat ridicarea anumitor restricții și condițiile în care românii vor putea avea acces în supermarketurile din mall, șeful DSU mai face un anunț important. Se apropie momentul în care starea de alertă va fi ridicată.

Pandemia COVID-19 pare să se apropie de final, însă asta nu înseamnă că scăpăm și de virusul SARS-Cov-2. Infectările nu mai sunt atât de grave, iar situația poate fi ținută sub control. Tocmai din acest motiv mai multe state ale lumii pregătesc măsuri de relaxare. România începe și ea să facă pași mici spre revenirea la normalitate.

Raed Arafat, șeful DSU, a anunțat renunțarea la certificatul verde în spațiile comerciale din incinta mall-urilor. De asemenea, în cadrul conferinței de presă susținută joi, oficialul a mărturisit că se apropie momentul în care starea de alertă va fi ridicată. Luna februarie ar putea fi ultima în care starea de alertă se prelungește, asta dacă analizele efectuate de specialiști arată că nu mai există motive mari de îngrijorare.

Starea de alertă facilitează pentru noi anumite modalități de lucru. De exemplu, ați văzut necesitatea de detașare de personal. Fără stare de alertă nu mai putem detașa personalul. Sunt mai multe aspecte care sunt corelate cu starea de alertă. Dacă situația se îmbunătățește, dacă nu va mai fi nevoie de aceste lucruri, atunci se va decide să nu se mai prelungească starea de alertă. Că acest lucru se întâmplă luna viitoare sau peste două luni, va fi analizat și decis în Comitetul Național pentru Situații de Urgență și bineînțeles în Guvern”, a spus Raed Arafat în cadrul conferinței de presă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Raed Arafat vorbește despre ridicarea stării de alertă

Ridicarea stării de alertă va veni și cu unele schimbări, pe care șeful DSU ține să le menționeze. Un exemplu este detașarea de personal sau personalul angajat pe durata stării de alertă, care nu va mai putea fi menținut.

„Cu certitudine starea de alertă nu este un lucru care va fi permanent, este provizorie și nimeni nu dorește să o mențină o zi în plus față de cât trebuie. Da, se apropie momentul, cred, în care vom zice că nu este nevoie. Care e acest moment, urmează să se decidă”, a adăugat șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.