Veste uriașă pentru omenire. Rafila, anunț de ultim moment despre vaccinul anti-COVID-19

rafila, pandemie, testare, vaccinare, noua tulpina, oms, pandemia de coronavirus, alexandru rafila

O veste uriașă pentru omenire a fost dezvăluită de doctorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății

Doctorul Alexandru Rafila a dezvăluit că vaccinul împotriva COVID-19 este în ultima fază de cercetare.

Șeful Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti a dezvăluit, în emisiunea Punctul de întâlnire, realizată de Radu Tudor, la Antena 3, că patru mari companii farmaceutice sunt în faza a treia de ceerceetare și dezvoltare a unui vaccin împotriva virusului chinezesc care a făcut prăpăd în întreaga lume.

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că, până în luna decembrie, este posibil ca acest vaccin să fie pus la dispoziția statelor care au nevoie de el.

„Sunt în ultima fază de cercetare patru mari companii sau asocieri de companii. Urmează ca dosarele, însoțite de probele științifice, evident, să fie aprobate de responsabilii din domeniul sănătății de la nivel european și mondial”, a explicat Alexandru Rafila.

Dacă lucrurile merg bine, ar trebui să avem vaccinul în luna decembrie, susține șeful Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”.

Cele patru companii care se ocupă de producerea vaccinului sunt: Pfizer, Sanofi&GSK, Astrazeneca și Moderna.

„Cel puțin două companii vor putea produce vaccinul”, a completat Alexandru Rafila.

Însă, subliniază specialistul, România va trebui să se pregătească pentru a putea vaccina populația.

„Să nu ne lovim de aceeași problemă ca și la începutul pandemiei, când aveam criză de măști și a început specula. Pentru că o să avem nvoie și de seringi”, a adăugat Alexandru Rafila.

În România sunt necesare 14 milioane de vaccinuri

Doctorul a adăugat că României îi sunt ncesare 14 milioane de vaccinuri.

„Sunt șapte milioane de prsoane care trebuie vaccinate și trebuie făcute câte două vaccinuri. Asta, evident, dacă nu ne lovim, iarăși, de refuzul celor care nu vor să se vaccineze. Dar înseamnă o mobilizare la nivel național...”, a mai adăugat șeful Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”.

Despre costurile acestui vaccin, Alexandru Rafila a precizat că, pentru țările care au finanțat producerea lui, prețul va fi de până în 5 euro.

În cazul companiilor care au finanțat din fonduri proprii, prețul ar putea ajunge la 20 de euro.