Evenimentul Zilei > Social > Vlad Voiculescu: trebuie să luăm măsuri tocmai pentru a fi în siguranţă noi şi ai noştri
Vlad Voiculescu: trebuie să luăm măsuri tocmai pentru a fi în siguranţă noi şi ai noştri

Vlad Voiculescu: trebuie să luăm măsuri tocmai pentru a fi în siguranţă noi şi ai noştri

Ministrul Sănătății,Vlad Voiculescu, s-a arătat mai deschis de această dată privind instituirea unor măsuri mai relaxate, dar el a opinat că un anumit set de măsuri este absolut necesar pentru a scădea impactul creșterii infectărilor cu COVID-19.Vlad Voiculescu a declarat că își dorește ca Sărbătorile Pascale, indiferent de confesiune, să poată fi sărbătorite în liniște de către familiile cetățenilor români.

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a avut o intervenție în mass-media națională, marți după orele 12:40, prin care a încercat să contureze propria opinie privind măsurile care ar trebui luate pentru gestionarea actualei situații pandemice.

Vlad Voiculescu susține, de această dată, măsuri mai relaxate privind COVID-19

Vlad Voiculescu s-a arătat mai deschis de această dată privind instituirea unor măsuri mai relaxate, dar el a opinat că un anumit set de măsuri este absolut necesar pentru a scădea impactul creșterii infectărilor cu COVID-19.

Vlad Voiculescu a declarat că își dorește ca Sărbătorile Pascale, indiferent de confesiune, să poată fi sărbătorite în liniște de către familiile cetățenilor români. ”Dorința este ca de Paști , oamenii să aibă sărbători cum se cuvine”. ”De la orele 13:00 încep discuțiile privind măsurile la Ministerul Sănătății, probabil că se va ajunge într-un stadiu care va putea fi prezentat” presei și populației, a mai spus Vlad Voiculescu.

”Dacă discuțiile vor fi terminate, vor fi prezentate”

Întrebat despre variantele existente, ministrul Sănătății a spus că nu se poate pronunța anterior, deoarece măsurile care se vor lua sunt în discuție. ”Dacă discuțiile vor fi terminate astăzi, vor fi prezentate”, a spus el.

Se dorește Bacalaureat cu prezență fizică

De asemenea, Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, a declarat că s-a dorit ”întotdeauna ca Bacalaureatul să se desfășoare cu prezență fizică, la perioada stabilită, însă având în vedere modificarea evoluției pandemice, vom lua în considerare modificarea stucturii anului școlar, în așa fel încât în primăvară să reprogramăm dacă va fi cazul examenele naționale.

Cert este că ne dorim ca ele să fie organizate cu prezență fizică pentru a asigura relevanța acestor examene naționale”.

Lucian Bode, ministrul MAI, a mai spus că elevii vor merge cu siguranță la școală până la instituirea carantinei.

Situația evoluției COVID-19 în capitala României, București, devine tot mai îngrijorătoare. Dacă zilele trecute se estima doar depășirea ratei de infectare de 6 la mia de locuitori, rata fiind atunci de peste 5 la mia de locuitori, în prezent carantinarea Bucureștiului conform normelor actuale în vigoare este tot mai posibilă și sigură.