Evenimentul Zilei > Actualitate > Veste șoc! Cornelia Catanga a murit!
Veste șoc! Cornelia Catanga a murit!

Veste șoc! Cornelia Catanga a murit!

Cornelia Catanga a murit

Cornelia Catanga a murit în cursul serii de joi spre vineri. Anunțul a fost făcut de jurnalista Mara Bănică pe pagina de Facebook.

Aceasta era în spital infectată cu Covid.

Cornelia Catanga avea 63 de ani.

Mara Bănică, postare pe Facebook: Din pacate, Cornelia Catanga s a prapadit. Sunt impietrita, efectiv. Un stop cardiorespirator suprapus cu un Covid a rapus o, acum o ora, la Spitalul Universitar din Capitala. Dumnezeu sa o ierte.

A murit Cornelia Catanga
Cornelia Catanga, una dintre marile artiste ale României, a murit

A murit Cornelia Catanga. Cine a fost artista

Cornelia Catanga s-a născut în anul 1958, în satul Zeletin, județul Buzău, și este nepoata violonistei Maricica Catanga.

În anul 1964, Cornelia începe să cânte la acordeon, iar în 1966 cântă pentru prima dată pe scenă, la balul comunei Valea Plopului. Județul Prahova.

În anul 1969 participă la o preselecție la Casa de Creație din Buzău, aici fiind descoperită de Doina Badea cu care colaboreaza un an, ca solist instrumentist.

În 1971 cântă pentru prima dată alaturi de Toni Iordache, iar in perioada 1972-1978 începe sa cânte la nunți alături de Nicolae Florian și Marin Năsturică.

În 1979, Catanga cântă pentru scurt timp alături de Romica Puceanu, iar in 1985 are primul spectacol la Sala Polivalenta (spectacol de comedie cu momente muzicale, alături de Stela Popescu si Alexandru Arșinel.