Evenimentul Zilei > International > Veste INCREDIBILĂ de la Moscova! Vladimir Putin ar putea DEMISIONA
Veste INCREDIBILĂ de la Moscova! Vladimir Putin ar putea DEMISIONA

Veste INCREDIBILĂ de la Moscova! Vladimir Putin ar putea DEMISIONA

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, ar putea demisiona pentru a convoca alegeri prezidenţiale anticipate. Scopul ar fi obținerea unui mandat mai solid, pentru a putea implementa reforme economice şi politice fundamentale, afirmă un apropiat al liderului rus, Aleksei Kudrin, citat de The New York Times.

"Dacă nu poţi aplica reforme structurale înainte de alegeri, ceea ce este greu de făcut, atunci trebuie să o faci după alegeri sau să organizezi alegeri anticipate", a declarat Aleksei Kudrin, care este un apropiat al lui Vladimir Putin şi a fost ministru de Finanţe al Rusiei în perioada 2000-2011, conform Mediafax.

"Vladimir Putin este un om pragmatic care are un simţ acut al situaţiei politice şi este posibil să decidă amânarea reformelor; însă, ar putea convoca alegeri anticipate, pentru a obţine un mandat solid pentru reforme economice", a adăugat Kudrin.

Economia Rusiei este afectată de sancţiuni economice occidentale din cauza crizei ucrainene şi dependentă de vânzarea petrolului şi gazelor Rusia a intrat, astfel, în recesiune, scăzând cu 2,2% în primul trimestru. Experţii ruşi au propus reforme structurale pentru a evita stagnarea economică.

Declaraţiile lui Kudrin au generat îngrijorare în mediile politice şi economice de la Moscova. Serghei Neverov, un lider al partidului Rusia Unită, a denunţat declaraţiile "provocatoare" ale lui Kudrin, afirmând că sunt menite să "destabilizeze societatea" rusă.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: