Evenimentul Zilei > Actualitate > Veste bună pentru pasionaţii jocului Minecraft. Facebook creează un asistent AI
Veste bună pentru pasionaţii jocului Minecraft. Facebook creează un asistent AI

Veste bună pentru pasionaţii jocului Minecraft. Facebook creează un asistent AI

Vestea pentru utilizatorii jocului este că Minecraft primește un asistent AI (Inteligență Artificială). Cercetătorii Facebook și MIT lucrează acum la un asistent AI care poate interacționa cu jucătorii ca apoi să execute o grămadă de sarcini la cerere.

Aşadar, Minecraft obține un asistent de informații artificiale de la Facebook și MIT (Massachusetts Institute of Technology) care lucrează la acest proiect. Scopul este de a dezvolta un sistem AI care să poată ajuta pe cei care interacţionează cu jocul, a spus MIT Technology Review, joi, într-o postare pe blogul oficial.

Minecraft are peste 90 de milioane de jucători lunar și tocmai a sărbătorit a zecea aniversare. În curând va veni și Minecraft Earth , un joc mobil AR Pokemon Go în stil AR, care este acum în versiune beta pe iOS și Android. Dezvoltatorul Minecraft Mojang a fost cumpărat de Microsoft pentru 2,5 miliarde de dolari în 2014.

Cercetătorii Facebook și MIT lucrează acum la un asistent AI care poate interacționa cu jucătorii și apoi execută o grămadă de sarcini la cerere. Asistentul poate învăța și din aceste interacțiuni și poate dezvolta noi abilități. Au ales să utilizeze jocul Minecraft pentru proiect, deoarece are o „varietate infinită”, dar reguli simple și previzibile.

„Oportunitățile pentru un AI de a învăța sunt uriașe„, explică în postarea de pe blog. „Facebook își propune sarcina de a proiecta AI pentru a se auto-îmbunătăți, iar cercetătorii consideră că mediul Minecraft este unul perfect pentru a dezvolta acest tip de învățare”.

MIT a spus că este un proces provocator, deoarece chiar și o cerere simplă de genul „construiți un turn de 15 m înălțime” necesită asistentului AI să înțeleagă ce este un turn, cum să construiască unul, cum să măsoare înălțimea și să știe ce înseamnă 15„. O versiune de început a asistentului AI este deja disponibilă pentru a fi descărcată, titrează cnet.