Aşadar, Minecraft obține un asistent de informații artificiale de la Facebook și MIT (Massachusetts Institute of Technology) care lucrează la acest proiect. Scopul este de a dezvolta un sistem AI care să poată ajuta pe cei care interacţionează cu jocul, a spus MIT Technology Review, joi, într-o postare pe blogul oficial.

Minecraft are peste 90 de milioane de jucători lunar și tocmai a sărbătorit a zecea aniversare. În curând va veni și Minecraft Earth , un joc mobil AR Pokemon Go în stil AR, care este acum în versiune beta pe iOS și Android. Dezvoltatorul Minecraft Mojang a fost cumpărat de Microsoft pentru 2,5 miliarde de dolari în 2014.

Cercetătorii Facebook și MIT lucrează acum la un asistent AI care poate interacționa cu jucătorii și apoi execută o grămadă de sarcini la cerere. Asistentul poate învăța și din aceste interacțiuni și poate dezvolta noi abilități. Au ales să utilizeze jocul Minecraft pentru proiect, deoarece are o „varietate infinită”, dar reguli simple și previzibile.

„Oportunitățile pentru un AI de a învăța sunt uriașe„, explică în postarea de pe blog. „Facebook își propune sarcina de a proiecta AI pentru a se auto-îmbunătăți, iar cercetătorii consideră că mediul Minecraft este unul perfect pentru a dezvolta acest tip de învățare”.

MIT a spus că este un proces provocator, deoarece chiar și o cerere simplă de genul „construiți un turn de 15 m înălțime” necesită asistentului AI să înțeleagă ce este un turn, cum să construiască unul, cum să măsoare înălțimea și să știe ce înseamnă 15„. O versiune de început a asistentului AI este deja disponibilă pentru a fi descărcată, titrează cnet.