19 august

 

Versiunea americană a concursului Eurovision. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

 

Pe 19 august s-au născut Bill Clinton, Orville Wright, Malcom Forbes, Gabrielle “Coco” Chanel, Gene Roddenberry, Andrei Belov, Ian Gillan, George Enescu, D.R. Popescu.

 În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Andrei Stratilat, Timotei, Agapie şi Tecla. Nimic în ”Kalendar”.

 „Evenimentul Zilei” din 19 august 1897 a fost că pentru prima dată în lume, pe străzile Londrei au apărut taxiuri Bersey cu motor electric. Nepoluante, silenţioase, fără vibraţii, taxiurile electrice aveau o viteză doar de 12 km/h şi o autonomie de 50 km. Sub presiunea cartelurilor petrolului au fost scoase din uz în 1900 şi nu s-a permis o a doua generaţie de maşini electrice, care ar fi atins 40 km/h şi o autonomie de 200 km. Planurile acestei a doua generaţii de maşini electrice nu au mai fost găsite niciodată.

Ce să ne mirăm. Însuşi marele inginer Rudolf Diesel a fost aruncat peste bordul navei „Dresden” care îl ducea în America ca să breveteze motorul care consuma un litru de motorină la 20 de mile… la fel cum a dispărut fără urmă inventatorul motorul electric cu 460 km autonomie!

Dar ziua de 19 august are o semnificaţie, un eveniment aparte pentru mine. Parcă s-a întâmplat ieri… Am mai povestit și o să mai povestesc, vezi: https://evz.ro/un-chevy-camaro-z28-de-sapte-litri-horoscopul-lui-dom-profesor.html.

 Iată o informație interesantă, din curierul de Bruxelles:

 

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE