Evenimentul Zilei > Social > Verdict în cazul Tanacu
Verdict în cazul Tanacu

Verdict în cazul Tanacu

Instanţa supremă a respins, astazi, recursul Parchetului în cazul fostului preot de la Tanacu, Daniel Corogeanu şi a celor patru măicuţe acuzate de uciderea prin exorcizare a Irinei Cornici, astfel că cei cinci vor avea de executat pedepse cuprinse între şapte şi trei ani de închisoare.

Judecătorii instanţei supreme au respins atât recursul Parchetului, cât şi pe cel al inculpaţilor, menţinând decizia Curţii de Apel Alba din septembrie 2007, care a hotărât reducerea cuantumul pedepselor aplicat de instanţa de fond celor cinci inculpaţi din dosarul Tanacu.

Curtea de Apel Alba a redus pedeapsa dată preotului Corogeanu de la 14 la şapte ani de detenţie, pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Măicuţa Nicoleta Sofia Arcălianu a primit şase ani de închisoare, iar Adina Lucia Cepreaga, Simona Bârdănaş şi Elena Oţel câte cinci ani, pentru aceeaşi infracţiune.

Preotul Corogeanu şi cele patru măicuţe ar fi sechestrat-o pe măicuţa Irina Cornici într-o chilie, legând-o de mâini şi de picioare cu sfori, ei susţinând că au recurs la această metodă pentru a scoate duhul rău din trupul tinerei.

În 13 iunie 2005, din cauza manifestărilor violente ale tinerei, aceştia au legat-o cu lanţuri de o cruce de lemn şi i-au pus un căluş în gură făcut dintr-un prosop. Măicuţa a fost ţinută pe cruce timp de trei zile, fără mâncare şi într-un pridvor unde era foarte răcoare, murind trei zile mai târziu.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News