Vedete în luptă cu cancerul

Vedete în luptă cu cancerul

Michael Douglas, Kylie Minogue și Anastacia au trecut prin ordalia bolii.

Actorul american Michael Douglas, în vârstă de 65 de ani, intră în rândul vedetelor confruntate cu "boala care nu iartă". El a fost diagnosticat cu cancer la gât, însă nu se ştie exact în ce stadiu se află boala şi nici când va începe tratamentul.

Depistat în fază incipientă, pacientul diagnosticat cu o astfel de boală are şanse de recuperare de aproape 90%. Celebrul actor urmează să facă radioterapie şi chimioterapie timp de opt săptămâni, iar medicii se aşteaptă ca Michael Douglas să se vindece complet în circa două luni, a declarat purtătorul de cuvânt al actorului pentru revista "People".

Zgârciţi cu detaliile

Niciun alt detaliu privind boala actorului nu a fost făcut public. Între timp, potrivit presei internaţionale, actorul va încerca să-şi petreacă ceva mai mult timp cu soţia sa, actriţa galeză Catherine Zeta-Jones, şi cu cei doi copii ai lor, Dylan, de 10 ani, şi Carys, în vârstă de 7 ani. În 2006, cei doi soţi, ambii fumători, anunţaseră că încearcă să renunţe la fumat.

În ciuda faptului că anul acesta nu a fost unul chiar strălucit pentru Douglas, fiul său dintr-o căsnicie anterioară, Cameron, fiind condamnat la cinci ani de închisoare pentru posesie de droguri, el este foarte optimist în ceea ce priveşte perspectivele de vindecare, după cum a declarat în revista "People".

De-a lungul carierei sale cinematografice, de peste patru decenii, Michael Douglas a câştigat două Premii Oscar şi a apărut în numeroase lungmetraje. "Combinaţia de alcool şi tutun este, din nefericire, reţeta perfectă pentru dezvoltarea cancerului la gât. Faptul că va urma tratament cu radioterapie indică o posibilă vindecare." KENNETH HU, director al Centrului Medical Beth Israel, New York

SALVAŢI DE LA BOALA CARE NU IARTĂ

Controale de rutină şi tratamentele intensive

Printre vedetele care au ieşit din cabinetul medicului cu diagnosticul "cancer", dar au crezut în forţa lor de a învinge boala, se numără cântăreţele Kylie Minogue, Anastacia şi Sheryl Crow.

Prima a fost diagnosticată în 2005, la vârsta de 36 de ani, şi în urma tratamentelor ce au implicat mastectomie parţială, chimioterapie şi radioterapie, cântăreaţa a reuşit să învingă boala şi să revină pe scenă. În prezent, ea se bucură de succesul celui mai nou single, al cărui videoclip o arată pe artistă înconjurată de bărbaţi care-i stau la picioare.

Cancere descoperite în urma unui control de rutină

Acum şapte ani, în urma unui control de rutină, din pricina unei deformări la spate, cântăreaţa Anastacia a fost diagnosticată cu o tumoare canceroasă la sânul stâng. Artista a su ferit o operaţie, a urmat radio terapie şi, în cele din urmă, reconstrucţia sânului.

Povestea se repetă şi în cazul cântăreţei Sheryl Crow, care, la o mamografie de rutină, a depistat, la ambii sâni, nişte formaţiuni suspecte. În scurt timp, a intrat în operaţie, au urmat şapte săptămâni de radioterapie, iar apoi a continuat cu acupunctură şi ceaiuri.

De asemenea şi fostul său iubit, campionul de ciclism profesionist Lance Armstrong, a fost diagnosticat, în 1996, cu cancer testicular. Boala s-a extins la plămâni, abdomen şi a ajuns până la creier. Lui Lance i-a fost îndepărtată tumoarea şi a fost operat pe creier, reuşind să revină ulterior în circuitul ciclist.

CÂND TRATAMENTUL NU FUNCŢIONEAZĂ

Descoperirea târzie a bolii grăbeşte sfârşitul

Actorul american Patrick Swayze, devenit celebru după rolul din filmul "Dirty Dancing", a decedat, în toamna anului trecut, după o lungă luptă cu cancerul pancreatic, la vârsta de 57 de ani. Considerat unul dintre cei mai atrăgători actori ai Hollywoodului, Swayze şi-a consolidat statutul de sex simbol apărând alături de Demi Moore în comedia romantică "Fantoma mea iubită/Ghost", lansată în 1990.

Deşi, după un an şi jumătate de luptă cu boala, actorul a apărut în presa internaţională în fotografii ce indicau că este pe cale să învingă teribila maladie, starea sănătăţii sale s-a înrăutăţit din nou şi, în cele din urmă, actorul a încetat din viaţă, "liniştit şi înconjurat de prieteni", după cum declara, anul trecut purtătorul său de cuvânt.

Dennis Hopper, gigantul din "Gigantul"

La sfârşitul lunii mai anul acesta, actorul Dennis Hopper, devenit celebru după ce a regizat şi a jucat în filmul "Easy Rider", filmul devenit legendă şi care a adus pe marile ecrane lumea fumătorilor de marijuana, a traficanţilor de cocaină şi a motocicliştilor pletoşi, a decedat la locuinţa sa din Venice, în urma unor complicaţii ale unui cancer de prostată. Actorul avea 74 de ani când a fost învins de necruţătoarea boală.

De-a lungul carierei sale de o jumătate de secol, Hopper a jucat alături de mentorul său, James Dean, în "Rebel fără cauză" şi în "Gigantul", în anii ’50, şi a interpretat rolurile unor maniaci în filme precum "Catifeaua Albastră" sau "Speed".

Ne puteți urmări și pe Google News