Evenimentul Zilei > Social > VASLUI. Peste 100 de persoane, SUSPECTATE că primesc ajutoare pentru handicap ILEGAL.
VASLUI. Peste 100 de persoane, SUSPECTATE că primesc ajutoare pentru handicap ILEGAL.

VASLUI. Peste 100 de persoane, SUSPECTATE că primesc ajutoare pentru handicap ILEGAL.

VASLUI. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui s-au sesizat cu privire la faptul că în comuna Dumești mai multe persoane primesc ajutoare financiare pentru handicap, deși sunt sănătoase, scrie b1tv.ro.

”Poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în comuna Dumeşti ar exista mai multe persoane care beneficiază de ajutoare financiare acordate de stat pentru boli cu handicap, deşi n-au acest drept", a spus Alina Tonică, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui, citată de Adevărul.

"Întrucât din sesizare ar rezulta fapte care intră în competenţa procurorului, cauza a fost declinată, cercetările fiind preluate de către procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui”, a mai adăugat Tonică.

Autoritățile s-au sesizat în urma unor reclamații, unii dintre localnici acuzând că o parte dintre cele 133 de persoane ce primesc banii nu suferă de bolile consemnate în documente.

Un exemplu ar fi cel al unui tânăr care, deși este consemnat ca având grave probleme cu vederea, urmează cursurile școlii de șoferi.