Evenimentul Zilei > Monden > Vara aduce filme rusești la TV
Vara aduce filme rusești la TV

Vara aduce filme rusești la TV

Din 2 iulie, în fiecare sâmbătă, de la ora 22.30, PrimaTV va prezenta filme rusești de referință în cinematografia mondială. Nominalizate la Oscar, la Cannes sau la Berlin, „Gară pentru doi”, „Călina roșie”, sau „Orașul Zero”, sunt doar câteva titluri care vor încânta telespectatorii în fiecare sâmbătă, de la ora 22.30.

 2 iulie. Doi necunoscuţi îşi intersectează destinele într-o gară, în „Gară pentru doi” (Vokzal dlya dvoikh – 1983). Actorii Ludmila Gurcenko şi Oleg Basilashvili realizează interpretări memorabile, iar regizorul filmului, Eldar Ryazanov, a fost nominalizat la Palme D’or pentru această peliculă.9 iulie. „Curierul” (Kuryer – 1987). Povestea unui adolescent care trăiește vremurile tulburi ale epocii Gorbaciov și care încearcă să își dea seama ce vrea de la viața lui, reprezintă contrariul filmelor americane tipice cu adolescenți.

16 iulie. O comedie neagră, ciudată, ce a primit o nominalizare la premiile Oscar – „Orașul Zero” (Gorod Zero – 1989).

23 iulie, nostalgicii pot vedea „Călina roșie” (Kalina Krasnaya – 1975) al celebrului Vasili Shukshin care a fost scenarist și regizor al acestei pelicule. El a murit la puțin timp după realizarea acestui film, care a fost apreciat la Festivalul de la Berlin. Filmul spune povestea lui Egor, un fost pușcăriaș, care pleacă în satul unei femei cu care corespondase cât a fost închis, încercând să nu se mai întoarcă la vechea sa existență.

Pe 31 iulie, de la aceeași oră (22.30) telespectatorii pot urmări „Romanță la birou” (Sluzhebnyy Roman – 1977), o comedie romantică, realizată, într-un stil propriu de același Eldar Ryazanov care a realizat și filmul „Gară pentru doi”.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: