Vânzări-record pentru grupul BMW în luna mai

Vânzări-record pentru grupul BMW în luna mai

Grupul auto BMW - care deţine mărcile britanice Rolls-Royce şi Mini - a obţinut cel mai bun rezultat comercial din istorie pentru luna mai. Cererea mare de automobile premium din Asia a contribuit decisiv la obţinerea acestui rezultat.

Oricât de rea sau de lungă criza (industriei auto), BMW pare să nu sufere câtuşi de puţin. Ba dimpotrivă. Grupul auto german - din care mai fac parte mărcile britanice Rolls-Royce şi Mini - a obţinut cel mai bun rezultat comercial din istorie pentru luna mai, vesteşte "Automotive News".

Luna trecută, BMW a livrat 156.957 de autoturisme (BMW, Mini, Rolls-Royce) pe toate pieţele, în creştere cu 6,4% comparativ cu intervalul similar din 2011.

De la începutul anului, grupul auto bavarez a comercializat peste 728.000 de maşini, cu nouă procente mai mult decât în primele cinci luni ale anului trecut.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cererea mare de automobile premium din Asia (vânzări în creştere cu 25%) a contribuit decisiv la obţinerea acestui rezultat, scrie "carscoop.com".

În Europa, însă, grupul BMW a livrat, luna trecută, mai puţine maşini decât în mai 2011.

BMW a comercializat 599 de autoturisme în România, cu 34% mai multe decât anul trecut. Rezultatele, ultimele oferite de APIA, sunt valabile pentru parioada ianuarie-aprilie.

Chiar şi cu această creştere, BMW a fost întrecut de Audi - marca premium a grupului Volkswagen livrând în acelaşi interval 663 de maşini.