Evenimentul Zilei > Actualitate > Vanghelie ascunde documentele Primăriei în portbagajul mașinii
Vanghelie ascunde documentele Primăriei în portbagajul mașinii

Vanghelie ascunde documentele Primăriei în portbagajul mașinii

Primarul Sectorului 5 al Capitalei face de 10 ani ședințele Consiliului Local noaptea și ține ascunse dosarele de la achiziții, iar bugetul anual este un mister. În tot acest timp, în Sectorul 5 sunt munți de gunoaie, iar procurorii au început să controleze cum au fost cheltuiți banii din vistieria instituției.

Edilul proaspăt exclus din PSD, Marian Vanghelie, vine mai mult noaptea la birou, face ședințele Consiliului Local în mare secret, iar consilierii sunt invitați pe sprânceană să voteze cum se cheltuie banii din vistieria sectorului. Majoritatea aleșilor locali recunosc că nu primesc niciodată ordinea de zi, nu știu ce votează decât atunci când ajung la ședință și spun că nu au văzut bugetul sectorului.

Teama de edil

Contactați de EVZ, mai mulți consilieri locali au confirmat informațiile, dar au refuzat să le publicăm numele, deși sunt aleși de locuitorii Sectorului 5 să le apere interesele. Motivul: „le este teamă de Vanghelie”. Singurii care au cerut ca edilul să facă public bugetul și cheltuielile sunt aleșii generali ai Capitalei: Mircea Raicu și Cornel Pieptea, după ce liderul PSD a cerut ca măturatul și deszăpezitul din sector să fie plătite de Consiliul General al Capitalei.

Nici angajații din Primărie nu au voie să discute cu cei care vin cu probleme, autorizații de construire se dau cu întârziere de un an. „Nu avem voie să luăm vreo decizie fără să anunțăm. Se controlează tot, iar dacă oamenii din sector sunt primiți în birouri și discutăm cu eisuntem dați afară. Ni s-a spus să nu suflăm fără să anunțăm. Suntem chemați și noaptea la muncă, iar când vin controale, nu avem voie să arătăm hârtii, care oricum sunt puține. Cele importante sunt ținute la secret de șefu’”, a povestit una dintre angajatele din Primărie. Ea a precizat că lucrează în Primăria Sectorului 5 de peste șapte ani.

Mai mult, edilul ține la secret și dosarele de achiziție care, potrivit legii, ar trebui să stea la Direcția de Achiziții. Potrivit surselor EVZ, acesta a ajuns să țină hârtii oficiale din Primăria Sectorului 5 în portbagajul mașinii proprii.

Raportul Curții de Conturi

La fel este situația la Direcția de Asistență socială a Primăriei, unde acordarea ajutoarelor sociale se face în mare taină. Inspectorii Curții de Conturi au descoperit că într-un an nu mai erau de găsit aproape două milioane de euro, bani care trebuia să ajungă, sub formă de ajutoare, la persoanele cu handicap.

Ziarul „Evenimentul Zilei” l-a întrebat pe edil de ce ține ședințele noaptea, de ce nu face publice cheltuielile și de ce ține la secret hotărârile Consiliului Local. Până la închiderea ediției, primarul nu ne-a dat niciun răspuns.

„Vine la noi când trebuie să punem ștampila”

Drogurile, mizeria și interlopii au propulsat Ferentariul în primele zece locuri periculoase din lume. Cartierul este unul din fiefurile electorale ale lui Vanghelie. Săracilor nu le este frică decât de șobolani, iar celor mai bogați, de Poliție. me de produse. Potrivit locuitorilor, edilul trece prin cartierele sărace odată la patru ani, atunci când sunt alegerile electorale. „Vine la noi când trebuie să punem ștampila. Atât. după, uită de noi. Și, după patru ani, vine: o săptămână, două- primim pachete cu mâncare și cam atât”, au povestit oamenii din Ferentari reporterilor EVZ.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: