"Mi-a plăcut cum au jucat românii contra Turciei, foarte bine organizaţi, au avut contraatacuri foarte bine. Este doar un meci important, nu unul crucial. Pentru ambele echipe este foarte important să ocupe locul 1 în grupă. Nu este problema mea dacă Mutu va juca titular sau nu. Şi eu am fost un fotbalist semiprofesionist şi îmi plăcea să joc numai pe stadioane pline", a declarat tehnicianul olandezilor.
"Noi suntem pe locul 6 clasamentul FIFA, România pe 46, aşa că e normal ca românii să ne considere favoriţi, dar România a învins în Turcia şi nu era favorită, fotbalul este imprevizibil. Va fi greu pentru că Olandei i-a fost greu s-o bată pe România în deplasare, acum va avea şi 50.000 de oameni şi spate, dar şi tineri dornici să-şi depăşească condiţia. Aveţi stele în echipă care în acest moment nu sunt cunoscute, dar pe viitor vor fi", a mai spus Van Gaal.

"Piţurcă este un antrenor foarte bun, care a reuşit să ducă la bun sfârşit procesul de creare al echipei", a mai spus fostul tehnician al formaţiilor Ajax Amsterdam, FC Barcelona sau Bayern Munchen.

Echipa naţională a României va întâlni Olanda, mâine, de la ora 21.00, în preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din 2014, cele două echipe fiind neînvinse şi ocupând primele locuri ale Grupei D cu maximum de puncte, după câte trei meciuri.