Valul de căldură face din ce în ce mai multe victime. Spitalele din această țară UE sunt luate cu asalt

Numărul persoanelor care apelează la asistență medicală de urgență pentru boli legate de căldură a crescut brusc în unele dintre cele mai populare orașe turistice din Italia. Asta în timp ce țara se confruntă cu un val de căldură intensă care nu reușește să descurajeze vizitatorii.

Italia a fost cuprinsă de valuri de căldură consecutive începând cu mijlocul lunii iunie. Se așteaptă ca unele zone din centrul și sudul țării să înregistreze temperaturi de peste 40 de grade Celsius în următoarele zile.

Alertă de căldură

Luni, Ministerul Sănătății a plasat 17 orașe în stare de alertă roșie. Ceea ce înseamnă că se preconizează că și persoanele sănătoase ar putea fi în pericol din cauza căldurii. Persoanele care locuiesc sau vizitează localitățile aflate în alertă roșie sunt sfătuite să evite lumina directă a soarelui între orele 11.00 și 18.00.

Fabio De Iaco, președintele societății italiene de medicină de urgență, a declarat pentru Corriere della Sera că, pe măsură ce căldura s-a intensificat, s-a înregistrat o creștere cu 20% a numărului de persoane care au apelat la serviciile de urgență pentru boli legate de căldură în orașe precum Roma, Florența, Veneția și Napoli.

La Roma au existat cazuri de oameni care au leșinat din cauza căldurii în Piața Sfântul Petru. Sau în timp ce se adunau la monumente populare. Cum ar fi fântâna Trevi.

Oamenii au nevoie de îngrijiri medicale

Dr. Pierpaolo Ciocchetti, directorul departamentului de urgențe de la spitalul Fatebenefratelli din centrul Romei, a declarat că majoritatea persoanelor care au avut nevoie de îngrijiri erau în vârstă. Și sufereau de alte boli.

„Dar persoanele mai tinere nu ar trebui să subestimeze efectele căldurii", a declarat el pentru Corriere della Sera. El i-a sfătuit pe oameni să nu meargă la unitățile de urgență cu boli care ar putea fi gestionate la domiciliu. A adăugat că și internările în spital pentru Covid au crescut. Majoritatea cazurilor de boli legate de căldură sunt rezolvate prin rehidratare. Doar 1-2% au necesitat spitalizare.

Efectele căldurii extreme

Patru persoane ar fi murit în Italia în luna iulie din cauza unor boli legate de căldura extremă. Săptămâna trecută, o femeie în vârstă de 26 de ani a fost supusă unui transplant de ficat de urgență la un spital din Torino. Asta după ce s-a prăbușit din cauza insolației în timp ce lucra la o fermă.

Căldura nu descurajează turiștii. Numărul vizitatorilor străini în Italia fiind estimat să fie cu 2,5% mai mare decât în 2023. În iulie și august, majoritatea orașelor mari sunt pline de turiști. În timp ce italienii fug la plajă sau la munte. Cu toate acestea, în condițiile în care temperaturile mării depășesc și 30 de grade Celsius, este dificil să găsești o pauză de la căldură. Chiar și de-a lungul coastei, informează theguardian.com