Evenimentul Zilei > Actualitate > Valul 4 al pandemiei a făcut mai multe victime printre copii decât cele 3 precedente. Concluzii alarmante

Valul 4 al pandemiei a făcut mai multe victime printre copii decât cele 3 precedente. Concluzii alarmante

Octavian Jurma a vorbit despre problemele pe care l-a pus cel de-al 4-lea val al pandemiei, care a afectat mortal mai mulți copii decât au făcut-o cele precedente

Cercetătorul Octavian Jurma a vorbit despre efectele pe care le-a produs valul al 4-lea al pandemiei de coronavirus și a atras atenția că s-au înregistrat mai multe decese, în rândul copiilor, decât în valurile precedente.

Octavian Jurma, concluzii alarmante despre valul 4 al pandemiei

„Știu ca toată lumea e cu ochii pe circul politic însă glasul morților se aude în continuare mai tare în România decât cel al politicienilor. În numele lor vă vorbesc în continuare.

Azi, 10 noiembrie 2021, este încă o zi tristă pentru România, care vine să atragă atenția asupra consecințelor nefaste ale deschiderii școlilor cu nesocotirea deliberata a normelor de siguranță, indiferent de incidenta cazurilor noi și asumarea politică împotriva recomandărilor medicilor, experților în sănătate publică și chiar a instituțiilor de sănătate publică.

În 3 luni de la debutul valului 4 – Delta au murit le fel de multi minori, 18 copii (minori intre 0 si 19 ani*), câți au murit în 12 luni în toate valurile precedente combinat, când au murit de COVID-19 tot 18 minori”, a atras atenția Octavian Jurma.

18 minori au murit în ultimele luni în țara noastră

„De la debutul pandemiei și până la debutul valului 4-Delta au murit oficial în România 34,253 de persoane dintre care 18 minori (0-19 ani) în mai mult de 1 an.

De la debutul valului 4-Delta în august și până azi, într-un interval de 4x mai scurt, au murit tot 18 minori dar dintr-un total de 2x mai mic (17,635 decese din august 2021 până acum).

Iar valul 4-Delta este încă departe de a fi încheiat, dimpotrivă abia acum a coborât la nivelul vârfului valului 2! Ce poți să mai comentezi la aceasta statistica cumplită”, a mai afirmat Jurma.

„Încă sper ca s-a greșit undeva în raportări sau am greșit eu în interpretarea datelor. În nici o altă categorie de vârstă diferența nu este atât de dramatica în valul Delta fața de valurile precedente, chiar daca tinerii sunt proporțional mai puternic afectați și în intervalul 20-59 de ani.

Pot doar sa remarc că e puțin probabil sa avem mai puține decese ale minorilor în săptămânile care au urmat vârfului de cazuri din România (19 octombrie 2021) decât in săptămânile care au precedat acest vârf. Mai pe românește, exista suspiciuni că ne mint deja din octombrie în privința numărului real de morți mai ales în rândul tinerilor.

După aproape 2 ani de lupta cu pandemia în fiecare val, în România, rezultatele sunt mai proaste, nu mai bune, și direct proporțional cu nivelul de control politic al politicii de sănătate publică.”, a mai precizat Jurma într-o postare publicată pe contul de Facebook.