Valizele cu roți, interzise. Motivul pentru care un oraș european a luat această decizie

Valizele cu roți, interzise. Motivul pentru care un oraș european a luat această decizie Valize. Sursa foto: Pixabay

Valizele cu roți au fost interzise într-un oraş european. Deşi sunt foarte utile şi apreciate de oameni, aceste valize pe roţi sunt pe cale de dispariţie dintr-un anumit motiv.

Valizele cu roți au fost interzise într-un oraş european. Introducerea valizelor cu roți a revoluționat lumea, făcându-ne viaţa mai simplă și mai confortabilă. Cu toate acestea, se pare că acest accesoriu util este în pericol de dispariție. Deocamdată doar într-un oraș foarte popular din Europa.

Valizele cu roți, interzise într-un oraș european

Oficialii au decis să interzică acest tip de valiză în centrul istoric. Motivul? Zgomotul produs de valizele cu rotile ale turistilor, i-au împiedicat pe locuitorii din zona să doarmă liniștiți. Drept pentru care, Consiliul Local a primit multe sesizări în ultimele luni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Valizele cu roți dispar în Dubrovnik, un oraș de coastă situat în regiunea Dalmației (Croația). Este una dintre principalele destinații turistice de pe Marea Adriatică. Orașul vechi este declarat Patrimoniu Mondial de către UNESCO. Găzduiește monumente precum Catedrala și Palatul Rectorului.

Excursionist, Voiaj, Călătorie, Excursie

Valizele cu roți. Sursa foto. Pixabay

Alte decizii luate de Consiliul Local

Consiliul local a decis să facă un pas mai departe pentru a asigura bunăstarea locuitorilor săi și a mai luat câteva măsuri. Una dintre ele a fost limitarea numărului de nave de croazieră, precum și a numărului de pasageri de croazieră simultani. Iar acum, a interzis folosirea valizelor cu roți din cauza poluării fonice pe care le provoacă în orașul vechi din Dubrovnik.

Mai exact, turiștii pur și simplu nu le pot târî pe pământ, așa că vor trebui să le ducă rapid unde s-au cazat. Unele hoteluri oferă un serviciu suplimentar de transfer al bagajelor: turiștii își lasă valizele înainte de a intra în orașul vechi, iar serviciul de transfer duce bagajele la cazare.

Fata, Gara, Asteptare, Valiza, Tren

Fără acest model de valiză. Sursa foto. Pixabay

Valizele cu roți deranjează locuitorii din centrul istoric

În viitorul nu prea îndepărtat, Consiliul Local va mai face un pas și va crea un centru logistic pe aeroportul orașului. De acolo se vor transporta bagajele tuturor turiștilor care aterizează în Dubrovnik către destinația dorită.

Adresându-se presei, primarul, Mato Franković a explicat că au fost forțați să ia această decizie din cauza numărului de plângeri pe care le-au primit. Locuitorii centrului istoric au declarat că zgomotul valizelor cu roți nu i-au lăsat să doarmă.

Alte măsuri care fac parte din pachet: ​​este interzisă plimbarea prin centrul vechi fără cămașă și este interzisă urcarea pe monumente. Obiectivul este evitarea oricărei situații care i-ar putea supăra pe vecini.