Potrivit Publika.md Mânzat a părăsit sala de judecată  împreună cu alți câțiva complici, și ei de asemenea condamnați, în același dosar. Informația a fost confirmată de presedintele Curtii de Apel, Ion Plesca. 

 

Informația a fost confirmată de presedintele Curtii de Apel, Ion Plesca. Poliția este pe urmele lui și îl caută în tot orașul. Conform  purtătorului de cuvânt al Curții de Apel, Valerian Mânzat și avocatul său nu erau obligați să fie în sală la pronunțarea sentinței. " El are dreptul să nu participe când este anunțată decizia. Urmează să fie dat în căutare pentru a i se aplica sentința". Avocatul acestuia susține că magistratul s-ar afla acasă.

Valerian Mânzat, ex-colaborator al Poliţiei Criminale, este învinuit de procurori că, în 2009, în urma unei înţelegeri prealabile cu Ion Taran, care, pe atunci, era şeful Secţiei investigare a accidentelor rutiere a Comisariatului General de Poliţie, şi cu Dorel Găină, şef al Secţiei asistenţă juridică în cadrul Companiei de asigurări „Moldasig” SRL, au înscenat un accident rutier, cu intenţia de a intra în posesia unei sume de bani de la acea companie de asigurări.

În vara anului 2009, BMW-ul procurat de Valerian a fost incendiat pe str. Petru Zadnipru din Chişinău. Două luni mai târziu, potrivit procurorilor, Mânzat, de comun acord cu alte persoane, au improvizat că, pe str. Albişoara intersecţie cu str. Puşkin, ar fi avut loc un accident rutier în care a fost implicat BMW-ul incendiat anterior şi un Mercedes Vito, cu numere de înmatriculare germane, proprietate a lui Vladimir Mihalcean, scrie Publika.md.