Vâlcov, care este suspectat de „neglijenţa în păstrarea informaţiilor” a declarat la B1 Tv că nu a fost neglijent și că documentul respectiv nu a fost alterat.
 
„Eu am fost foarte atent, nu am fost neglijent şi documentul nu a fost alterat", a declarat Vâlcov.
 
Consilierul premierului a mai declarat că aproape toată presa românească știa de existența acestui document.
 
Vâlcov a precizat, într-o postare pe Facebook că protocolul a fost furnizat de o persoană, despre care consilierul a refuzat să-i divulge identitatea.
 
„Aceeaşi persoană, astăzi de dimineaţă, mi-a lăsat pe prag dosarul de la Romsilva. (…) Mai ştiu de existenţa altora  şi tot aşa, pe Facebook le veţi regăsi", a spus consilierul.
 
 
Darius Vâlcov a prezentat, joi seara pe Facebook un nou protocol, neclasificat, unul încheiat între Parchetul General și SRI.
 
„Vad ca se dezbate intens asa zisul protocol semnat de Procurorul General cel oripilat de existenta protocoalelor si domnul Hellvig, cel care “modernizeaza” Serviciul de Informatii…. Eu va propun sa nu mergeti dupa fenta! Ia sa vedeti ce mi-a lasat mie cineva pe prag…azi dimineata! BOMBAAA!!! P.S.: se poate ca si oamenii decenti din interiorul sistemului sa se fi saturat de aceste mizerii?! Multumesc, anonimule! P.S.2: ne-au luat de prosti! Au facut spectacol desecretizand protocolul din 2009 care era deja abrogat!”, scrie Darius Vâlcov pe Facebook.