Evenimentul Zilei > International > „Văduva albă”, cea mai misterioasă şi periculoasă ucigaşă din lume
„Văduva albă”, cea mai misterioasă şi periculoasă ucigaşă din lume

„Văduva albă”, cea mai misterioasă şi periculoasă ucigaşă din lume

Deşi are doar 28 de ani, "Văduva albă" este una dintre cele mai căutate criminale din lume. Ea face parte din gruparea teroristă Al Qaeda.

Numele ei real este Samantha Lewthwaite, însă a devenit cunoscută sub porecla de „Văduva albă" după ce soţul ei a murit chiar într-un atentat provocat de el pentru gruparea teroristă Al Qaeda.
Presa britanică a numit-o drept „cea mai periculoasă ucigaşă din Al Qaeda", iar autorităţile transmit avertismente populaţiei în legătură cu vizitele în Kenya, unde se presupune că s-ar ascunde tânăra de 28 de ani.
Fotografiile cu „Văduva albă" au fost interceptate de către serviciile secrete din Marea Britanie şi apoi date publicităţii pentru ca ea să fie uşor de recunoscut.
Tânăra provine dintr-o familie înstărită, tatăl ei a fost soldat în armata Marii Britanii. Ea s-a născut în Buckinghamshire, însă legăturile cu lumea teroristă le-a dobândit în urma căsătoriei cu un membru al grupării Al Qaeda.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.