Vaclav Klaus: „Influxul de migranți este comparabil cu INVADĂRILE BARBARE ale Europei”

Fostul președinte ceh, Vaclav Klaus, a scris în noua sa carte că acestă criza a migranților este comparabilă cu invazia barbară a lumii antice care a generat regresie pe scară largă în dezvoltarea Europei. Recuperarea pierderilor s-a întâmplat abia după câteva secole.

Vaclav Klaus, fost președinte al Republicii Cehe în perioada 2003 - 2013, scrie că "Europa a fost slăbită de o "utopie de stânga"care promovează ideea migrației în masă și încearcă să transforme europenii în clienți dependenți".

În cartea sa "Europa All Inclusive", Klaus prezice că această situaţiem a migranților, este departe de a se sfârși. El mai spune: "criza este un fenomen grav subestimat". 

“Europa All Inclusive”, o carte scrisă de fostul preşedinte ceh Václav Klaus şi economistul Jiri Weigl, a fost publicată de Fundaţia Századvég din Ungaria şi este deja tradusă în şase limbi.

Europa este slăbită de utopia stângii de a încerca să transforme un continent care a fost la un moment dat mândru de trecutul său într-un stat solidar ineficient, transformându-i locuitorii din cetăţeni în clienţi dependenţi”.

Elitele actuale ale Europei apără "în ultimă instanță ideile de suicidare ale multiculturalismului", care "promovează ideea că migrația este un drept al omului și că dreptul de a migra duce la drepturi și drepturi suplimentare chiat, inclusiv la ajutoare sociale pentru migranți".

"Istoria ne învaţă că orice imigraţie în masă creează considerabile conflicte, şocuri şi tensiuni culturale, sociale şi politice. Costurile sale sunt întotdeauna mai mari decât beneficiile ei. Vedem acest lucru în Europa zilelor noastre. Costurile asociate cu ea sunt ridicate şi vizibile şi – să fiu sincer – nu am reuşit să găsim niciun beneficiu (de pe urma imigraţiei în masă). Este evident că Europa nu are nevoie de nicio imigraţie în masă" a mai scris fostul preşedinte, potrivit voiceofeurope.

"Europa este slăbită de utopia stângii de a încerca să transforme un continent care a fost la un moment dat mândru de trecutul său într-un stat solidar ineficient, transformându-i locuitorii din cetăţeni în clienţi dependenţi. În epoca comunistă, visul nostru a fost acela de a fi cetăţeni liberi, nu doar locuitori ai unor state fără libertate”.