Klaus se teme că democrația "a dispărut" în Europa și că există un decalaj între guvernele elitiste și cetățenii lor.  Klaus a fost întrebat: Credeți că există o șansă de a vorbi sincer despre problemele foarte grave care determină viitorul Europei?

Fostul președinte răspunde:  "Migrația în masă, organizată de elita politică europeană bazată pe multiculturalism, este, în opinia mea, principala amenințare pentru Europa, pentru societățile europene și pentru cultura europeană" și spune după o altă întrebare:

"Principala problemă este că opiniile oamenilor de pe stradă sunt destul de diferite de opiniile elitei politice. Există un decalaj mare între cele două, iar lipsa democrației în Europa și în Uniunea Europeană este izbitoare", a mai spus fostul preşedinte.

"Știu că oamenii vorbesc despre un deficit democratic în Europa. Nu sunt de acord. În opinia mea, nu este un deficit democratic, ci lipsa democrației. Deficitul înseamnă că există o anumită democrație, dar există doar câteva probleme cu ea.

"Mă tem că trăim într-o lume în care nu există democrație. Parlamentul European este un bun exemplu, întrucât nu este deloc un Parlament. Nu există un dialog real între guvern și opoziție. Nu există libertate de exprimare. Deci, Parlamentul European este doar o glumă. Deci, nu sunt de acord că este un deficit democratic", notează voiceofeurope.

 

Te-ar putea interesa și: