„Începem deja teste pe animale de laborator (…) pentru a evalua eficacitatea și siguranța” vaccinului, a declarat luni, Ilnaz Imametdinov, un oficial al Centrului de Stat pentru Cercetări în Virusologie și Biotehnologie (Vektor) , la canalul public de televiziune Rossia1.

În total, de zece tipuri de vaccin au fost create până în prezent la acest centru cu sediul în Novosibirsk (vestul Siberiei), care a elaborat de asemenea teste vizând detectare noului tip de coronavirus, potrivit postului de televiziune.

„Începând cu luna iunie, preconizăm să prezentăm unul sau două tipuri de vaccin la care testele au dat cele mai bune rezultate”, a precizat Imametdinov.

La sfârșitul lunii ianuarie, Rusia a anunţat că a primit de la China genomul de Covid-19, dând asigurări că se lansează imediat în dezvoltarea unui vaccin împotriva acestui nou coronavirus.

Autoritățile sanitare americane au anunțat luni că primul studiu clinic pentru testarea unui vaccin împotriva noului coronavirus a început la Seattle și ar urma să includă participarea a 45 de voluntari adulți.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), 80% dintre cazurile de contaminare cu COVID-19 sunt uşoare, 14% sunt grave şi aproape 5% sunt critice, provocând probleme respiratorii severe: plămânii se umplu cu fluide care împiedică oxigenul să ajungă la organe.

Oficial, în Rusia au fost înregistrate 93 de cazuri de Covid-19 şi niciun deces.