Vaccinul Pfizer, mai bun decât Sinovac. Ce eficiență are în fața virusului? STUDIU

Vaccinul Pfizer, mai bun decât Sinovac. Ce eficiență are în fața virusului? STUDIU

Un studiu efectuat recent în Chile arată că vaccinul produs de Sinovac împotriva Covid-19 nu este la fel eficient ca vaccinul pe care l-a dezvoltat Pfizer.

Cercetarea a scos în evidenţă că Pfizer are o eficienţă de 92,6%, iar CoronaVac doar 66% când vine vorba despre prevenirea Covid-19. Studiul a fost comandat în contextul în care CoronaVac (n.r. – vaccinul produs de Sinovac) este pilonul principal al strategiei de vaccinare în Chile.

A fost prima analiză din lumea reală în care au fost comparate o vaccinare realizată cu vaccinul din China şi una împotriva care se bazează pe tehnologia ARN mesager (n.r. - mARN).

Vaccinul CoronaVac a înregistrat o eficienţă de 66% în rândul adulților complet vaccinați, în timp ce eficienţa  celui realizat de Pfizer-BioNTech SE a fost de 93%. În acelaşi context, amintim despre studiul efectuat pe 7, 5 milioane şi care dezvăluia eficacitatea incredibilă a vaccinului Pfizer.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un nou studiu publicat la jumătatea lunii iunie 2021 arată modul în care Pfizer îşi propunea să scape de întrebările fără răspuns în pandemie. Tot în Asia a fost finalizat un studiu care a demonstrat că Pfizer e mai bun decât Sinovac.

10 milioane de chilieni au beneficiat de inocularea inactivată (n.r. - vaccinuri inactivate: vaccinul conține o formă slabită (atenuată) sau inactivată a patogenului care este incapabilă să producă îmbolnăvirea), care a fost mai puţin eficientă în prevenirea spitalizării și a deceselor decât vaccinul ARNm, folosit pentru aproximativ jumătate de milion de persoane.

Care sunt tulpinile dominante în Chile

Studiul citat a fost publicat miercuri în New England Journal of Medicament, conform Bloomberg. Cercetarea a fost efectuată între lunile februarie şi mai 2021. În acest interval, tulpinile alfa și gamma ale noului coronavirus au fost variantele care au stârnit cele mai mari îngrijorări în Chile.

Datele preliminare publicate în aprilie au devoalat că vaccinul CoronaVac a avut o eficienţă de 67% în prevenirea Covid-19. Conform rezultatelor finale, CoronaVac reprezintă un scut eficient împotriva Covid-19, inclusiv a bolilor severe, în concordanță cu rezultatele studiilor din etapa medie.

Începând cu 10 mai, Ministerul Sănătății din Chile a administrat aproape 14 milioane de doze CoronaVac, suficiente pentru a imuniza 6,36 milioane de persoane.

De asemenea, au fost administrate 2,4 milioane de doze de vaccin Pfizer-BioNTech. Persoanele cu vârsta de 16 ani sau mai mult sunt eligibile pentru imunizare, conform schemei naționale de vaccinare. Studiul a fost finanțat de Agenția Națională de Cercetare și Dezvoltare din Chile, conform bloomberg.com.