Evenimentul Zilei > International > Vaccin și furt de cercetări. Londra: „Absolut siguri” de implicarea Rusiei
Vaccin și furt de cercetări. Londra: „Absolut siguri” de implicarea Rusiei

Vaccin și furt de cercetări. Londra: „Absolut siguri” de implicarea Rusiei

Astfel s-a exprimat, duminică, șeful diplomației britanice, Dominic Raab, despre cyberatacurile atribuite Rusiei urmărind furtul cercetărilor asupra unui vaccin contra coronavirus.

Marea Britanie, Statele Unite și Canada au acuzat, săptămâna trecută, un grup de hackeri ruși, care operează „aproape sigur în cadrul serviciilor de informații ruse”, că au atacat organizații britanice, canadiene și americane pentru le fura cercetările privind dezvoltarea unui vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2.

„Suntem absolut siguri că agențiile ruse de informații au fost implicate într-un cyberatac (…) pentru a sabota sau a profita de cercetarea și dezvoltarea” cu privire la un vaccin, a declarat Dominic Raab pe canalul Sky News.

„Într-un moment în care lumea se reunește pentru a încerca să combată pandemia Covid-19, în special pentru a găsi o soluție globală pentru un vaccin, cred că este scandalos și reprobabil că guvernul rus este implicat în această activitate”, el a adăugat ministrul britanic de Externe.

„Vom cere socoteală Rusiei și vom anunța lumea să știe de natura de comportamentul său reprobabil”, a continuat el.

Aceste acuzații au fost respinse cu tărie de către ambasadorul rus la Londra, Andrei Kelin. „Nu cred deloc în această poveste, nu are sens”, a spus el într-un interviu difuzat duminică pe BBC, susținând că a auzit pentru prima dată despre acești hackeri prin intermediul mass-media britanică.

De asemenea, el a argumentat că este imposibil de a atribui unei țări anume acte de piraterie informatică.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: