Vaccin împotriva Covid-19, deghizat în gumă de mestecat? Rusia pregătește marea inovație

Vaccin împotriva Covid-19, deghizat în gumă de mestecat? Rusia pregătește marea inovație

Experții Armatei Ruse par să se inspire din filmele cu James Bond. De această dată, nu mai e vorba de modalități ingenioase de a-i elimina pe adversarii președintelui Putin, ci de vaccinul anti-Covid-19.

O unitate de cercetare a armatei ruse, care a fost implicată în dezvoltarea Sputnik V, lucrează acum la un nou vaccin împotriva coronavirusului. Marea noutate este că vaccinul va fi oferit sub formă de gumă de mestecat, anunță site-ul rusesc de știri RBC.

"Vaccinul va fi inclus în diferite scheme de tratament și prevenire"

Cercetătorii militari de la al 48-lea Institut Central de Cercetare al Ministerului Apărării au colaborat cu Institutul de Cercetare Gamaleya din Moscova încă de anul trecut, ajutând la dezvoltarea vaccinului Sputnik V.

Citând o sursă anonimă a Ministerului Apărării, agenția RBC dezvăluie acum că „se lucrează” la dezvoltarea unui vaccin anti-Covid-19 sub formă de tablete masticabile și pastile. „După testare, vaccinul va fi inclus în diferite scheme de tratament și prevenire pentru coronavirus”, a declarat sursa din Ministerul Apărării..

Ne puteți urmări și pe Google News

Au trecut de la arme chimice și biologice la vaccinuri?

Directorul Institutului Central de Cercetare 48, colonelul Sergei Borisevich, a confirmat de altfel informația cu privire la noul vaccin, dar nu a specificat în ce stadiu se află acest proiect. Acest institut se află, încă din vara trecută, pe lista neagră a Statelor Unite pentru că există suspiciuni că ar implicat în dezvoltarea armelor chimice și biologice. Restricțiile de licență impuse companiilor americane de a face afaceri cu entitățile de pe această lista neagră sunt considerate mai puțin stricte decât sancțiunile.

70 de țări au apelat la vaccinurile rusești

Rusia a înregistrat un total de patru vaccinuri împotriva coronavirusului și a ajuns la acorduri cu aproape 70 de țări privind vânzarea Sputnik V sau schimbul de tehnologie pentru fabricarea acestuia. Eforturile active ale Moscovei de a comercializa vaccinul în întreaga lume au fost văzute de critici ca o încercare de a-l folosi ca un instrument soft-power. În ciuda nenumăratelor acuzații că a grăbit studiile clinice și nu a respectat toate procedurile, Rusia se laudă că vaccinul său vector adenoviral e primul din lume aprobat pentru utilizare pe scară largă, scrie The Moscow Times.