Vacanța 2024. Zboruri directe spre destinații preferate de români

Vacanța 2024. Zboruri directe spre destinații preferate de români Sursa Foto: Arhiva EVZ

Vacanța se apropie, iar românii își fac planuri de călătorie spre destinațiile la care au visat tot anul. Este perioada în care agențiile de turism își scot pe piață ofertele pe care încearcă să le facă tentante pentru turiști.

 

Agențiile de turism propun, celor interesați, bilete pentru zboruri directe spre destinațiile turistice pe care le preferă. Astfel, vor fi evitate călătoriile lungi, cu escale obositoare prin aeroporturi.

 

Ne puteți urmări și pe Google News

Vacanța de vis în Portugalia

Una dintre destinațiile propuse de agențiile de turism în această vară este zona de sud a Portugaliei. Vacanța în Algarve, regiune cu plaje infinite și apă de un albastru intens, este preferată de mulți români. Drept urmare, această locație va fi legată de România printr-un zbor direct.

„Avem peste 200 de km de coastă, peste opt de plaje cu distincția blue flag, este cea mai mare concentrație de astfel de plaje din toață Europa. Marile orașe precum Faro și Oliaoo sunt despărțite de insule printr-o mică lagună și pentru a ajunge la aceste plaje trebuie luată o bărcuță. Până acum s-au preferat zonele mai cunoscute, s-a mers pe coasta Lisabonei, care este foarte frumoasă, Madeira merge foarte bine și am spus că trebuie să venim cu ceva nou”, a declarat Adrian Mitu, reprezentant agenție de turism, conform știrileprotv.ro.

În Portugalia, tarifele pentru un sejur pornesc de la 621 de euro de persoană. Prețul include transportul cu avionul, cazarea și micul dejun. Tarifele diferă în funcție de hotel și deperioada aleasă pentru a petrece vacanța.

În oferta agențiilor de turism românești a mai apăut o destinație, destul de rară până acum. Este vorba despre Djerba, o insulă din Marea Mediterană care aparține Tunisiei.

Gran Canaria

Gran Canaria Sursa foto. Tripadvisor

Concediu în Grecia sau în Spania

Pentru românii care preferă vacanța în Spania sau în Grecia, agențiile propun destinații noi, mai puțin cunoscute de turiști. Și, drept urmare, mai puțin aglomerate. Aceasta pentru cei ce preferă vacanța liniștită departe de agitație.

„Gran Cararia, Spania, cunoscută pentru dunele de nisip, pentru cultura de banane, pentru vinul tradițional, pentru distracție, plajele foarte frumoase. De asemenea, o destinație nouă ar fi Lesbos, Grecia. Când spunem Grecia spunem muzică bună, mâncare bună, hoteluri bune”, propune Cristina Vascan, reprezentant al unei alte agenții de turism, conform aceleași surse.

Agenții de turism se adresează cu aceste oferte, celor care preferau să meargă în aceste destinații pe cont propriu. De regulă, pentru a ajunge zburau cu escală ori închiriau autovehicule. Ceea ce presupunea oboseală și costuri ridicate.

Vacanța în Gran Canaria, de exemplu, presupune un zbor cu escală. Iar biletul costă, pentru perioada 16 - 23 august, 485 de euro pentru o persoană. Oferta agențiilor include sejururi care pornesc de la 569 de euro, care includ zborul direct, cazarea și micul dejun.

algrave

algrave Sursa foto: Portugal.net

Agențiile de turism vă ajută să planificați vacanța

În funcție de interesul pe care îl manifestă turiștii, pentru anumite destinații, agenții își adaptează ofertele. Acolo unde transportul către vacanța preferată implică multe ore obositoare petrecute pe drum se organizează curse charter. Iar dacă destinațiile sunt solicitate, companiile de linie vin cu  zboruri directe.

 „Tour operatorii caută destinații mai puțin controlate de cursele de linie. Așa cum ați văzut în ultimii ani, acolo unde tour operatorii în turism au deschis pe curse charter destinații interesante, la puțin timp au apărut și companiile de linie cu multe zboruri și opriuni, ceea ce nu avantajează o agenție de turism. Rămâne de văzut daca aceste destinații vor vinde și daca nu cumva destinațiile de linie sau low cost se vor grăbi să pună niște prețuri atât de mici pe destinațiile respective încât o să avem din nou o competiție”, spune Ciprian Enea, consultant în turism.

Cei care vor să petreacă vacanța de vară în destinații turistice din străinătate își pot face rezervări din această perioadă. Astfel, vor evita costurile mai mari, ulterioare.