Vacanța de vară a copiilor și adolescenților, în atenția Executivului de la Chișinău. Foi gratuite pentru tinerii în dificultate

Vacanța de vară a copiilor și adolescenților, în atenția Executivului de la Chișinău. Foi gratuite pentru tinerii în dificultate Sursa foto: Guvernul Republicii Moldova

Vacanța de vară. Guvernul Republicii Moldova va acoperi costul integral al 25% din numărul total de bilete în taberele de odihnă pentru copii, iar restul biletelor vor fi comercializate cu o reducere de 80%. Cabinetul de miniștri a aprobat azi, 24 aprilie 2024, o hotărâre privind organizarea odihnei copiilor și adolescenților în sezonul estival 2024.

Vacanța de vară. Foi gratuite și pentru copiii din familii numeroase

Foile gratuite vor fi distribuite copiilor aflați în dificultate, celor rămași fără ocrotire părintească, copiilor din familii defavorizate și celor din familii numeroase. De asemenea, de odihnă gratuită în taberele de vară vor beneficia copiii cu dizabilități, copiii veteranilor de război, copiii refugiați, precum și elevii care au obținut performanțe la studii sau sunt învingători la olimpiadele școlare și extrașcolare.

533 de bilete pentru copiii din Transnistria

Totodată, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va achiziționa 533 de bilete pentru elevii din instituţiile de învățământ general din raioanele de est ale Republicii Moldova şi oraşul Bender, subordonate ministerului.

Documentul prevede că lucrările de pregătire a taberelor de odihnă vor fi finalizate până la data de 15 mai 2024, iar a taberelor cu sejur de zi - până la 25 mai. Costul estimativ pentru o zi petrecută la tabăra de odihnă este de aproximativ 357 de lei, iar la o tabără cu sejur de zi - 280 de lei.

Ne puteți urmări și pe Google News
copii la scoala

Sursă foto: Freepik

La Chișinău, mâine, 25 aprilie, are loc lansarea Săptămânii Educației

Ne despart ore numărate până la evenimentul de lansare a Săptămânii Educației, o inițiativă comună a Ministerului Educației și Cercetării și al partenerilor de dezvoltare. Mii de cadre didactice, părinți și elevi vor avea posibilitatea să participe la ateliere, workshop-uri, discuții, activități interactive despre prezentul și viitorul educației, informează ministerul de resort.

„Educația este despre fiecare dintre noi și eforturile pe care noi le facem ca și societate pentru a contribui la viitorul copiilor noștri. La Ministerul Educației, credem că este nevoie să ne unim forțele în jurul unui obiectiv național. Acest obiectiv este creșterea rezultatelor și performanțelor școlare ale elevilor noștri. Săptămâna Educației este un îndemn de a ne uni forțele. Ne bucurăm să putem celebra companiile din Republica Moldova care subscriu acestui obiectiv și care sunt alături de noi în această săptămână și vor fi, sperăm noi și în următorii ani, prin investiții reale în școli”, susține Dan Perciun, ministrul Educației și Cercetării.

Săptămâna Educației cu genericul „Moldova pentru Educație” este organizată de Ministerului Educației și Cercetării, sub patronajul Președinția Republicii Moldova. Inițiativa își propune să mobilizeze întreaga societate, inclusiv mediul de afaceri, pentru a susține creșterea calității educației în țara noastră.