Evenimentul Zilei > Politica > Va interveni Iohannis în cel mai straniu caz din România? Se cere grațierea românului care a fugit din spital de teama Covidului
Va interveni Iohannis în cel mai straniu caz din România? Se cere grațierea românului care a fugit din spital de teama Covidului

Va interveni Iohannis în cel mai straniu caz din România? Se cere grațierea românului care a fugit din spital de teama Covidului

AUR cere președintelui Iohannis să-l grațieze pe Matei Strugurel. Este românul care a fugit din spital de teamă să nu ia Covid. Acesta a fost condamnat la un an de închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor, în condițiile în care testele COVID i-au ieșit negative.
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) cere Consiliului Superior al Magistraturii să se sesizeze din oficiu cu privire la posibile abateri disciplinare în legătură cu modul în care Curtea de Apel Ploiești a instrumentat și soluționat cauza penală avându-l drept subiect pe cetățeanul român Matei Strugurel, afectat de un handicap psihic.

AUR solicită președintelui Klaus Iohannis să acorde neîntârziat grațierea individuală lui Matei Strugurel

Matei Strugurel, cetățean român cu handicap psihic, care, până la vârsta de 21 de ani, a fost în grija statului, a fugit din spital înainte ca medicii să afle rezultatul testului COVID. Testul era negativ. Sărmanul om declarase că i-a fost frică să nu ia COVID din spital, el fiind și bolnav de TBC. Procurorii i-au deschis dosar penal, iar ce a urmat, depășește puterea noastră de înțelegere. Este rolul CSM, prin Inspecția Judiciară, să verifice ce s-a întâmplat în acest caz halucinant”, a declarat deputatul George Simion, copreședinte AUR.

„Un amărât condamnat pe nedrept la un an de închisoare”

AUR îi cere președintelui Iohannis să îl grațieze pe Matei Strugurel, primul român condamnat pentru zădărnicirea combaterii bolilor

„Un amărât a fost condamnat pe nedrept la un an de închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor, revoltând opinia publică din România. Mai mulți juriști susțin că în acest caz au fost săvârșite erori de la un capăt la altul al cercetării și procesului. Atât circumstanțele personale, cât și lipsa consecințelor reale ale faptei impuneau renunțarea la urmărirea penală a acestui biet om. Atragem atenția că este nevoie de o reformă reală a sistemului judiciar, care să facă Dreptate pentru România și pentru români”, a subliniat senatorul Claudiu Târziu, co-președinte AUR.

În vârstă de 37 de ani, Matei Strugurel, a fost condamnat pe 10 decembrie 2020 de către Judecătoria Buzău la un an de închisoare cu executare, Curtea de Apel Ploiești consfințind sentința la data de 30 iulie a acestui an.

Reamintim că în luna aprilie 2020, Matei Strugurel a fugit din spital unde a fost internat pentru că tușea puternic. Testul pentru COVID-9 a ieşit negativ, dar medicii l-au diagnosticat cu TBC şi au hotărât să-l ţină sub supraveghere. Bărbatul a fugit, însă, din spital de frică să nu ia Covid-19.