USR își apără miniștrii urmăriți penal. Drulă acuză atacuri politice la adresa opoziției

USR își apără miniștrii urmăriți penal. Drulă acuză atacuri politice la adresa opoziției Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Cătălin Drulă, președintele USR, acuză coaliția de guvernare și DNA că întocmesc dosare penale politice pentru a împiedica constituirea unui pol de dreapta. Declarațiile sale vin în contextul dosarului penal deschis în care sunt implicați Florin Cîțu, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă. Drulă susține că, i se pregătește un alt dosar penal și liderului PMP, Eugen Tomac.

USR susține că ancheta care îl vizează pe Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, este  comandat politic. Președintele partidului, Cătălin Drulă, acuză PSD, PNL și serviciile secrete că doresc să distrugă opoziția democrată. După dosarul penal care îl vizează pe Vlad Voiculescu va urma o altă anchetă împotriva lui Eugen Tomac, președintele PMP.

Într-un discurs susținut la partid, președintele USR a spus că „democrația în România e în pericol, iar statul de drept e călcat în picioare”. El a solicitat Uniunii Europene să nu mai cauționeze comportamentul antidemocratic din România.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Și finanțele se distrug tot călcând pe statul de drept. E primul guvern care nu face rectificare bugetară, acte flagrant neconstituționale. Guvernul produce o pagubă de zeci de miliarde de euro. Ce democrație e aceea în care dai derogare și nu ți se mai aplică legile, codul fiscal?”, a declarat Cătălin Drulă.

Florin Citu și Vlad Voiculescu

Florin Citu, Vlad Voiculescu, sunt urmăriți penal. Sursa foto: EVZ

USR își susține foștii miniștri

Cătălin Drulă susține că Marcel Ciolacu îi șantajează pe primarii partidului pe care îl conduce. Pe de altă parte, el spune că DNA, condus de Marius Voineag i-a deschis un dosar politic lui Vlad Voiculescu. El susține că USR ar fi favorit la alegerile europarlamentare, conform sondajelor, de unde și atacurile adversarilor politici.

„Democrația în România e în pericol. Statul de drept e călcat în picioare. Trăim cel mai periculos memoment pentru democrație din ultimii 25 de ani. Da, e mai rău decât pe vremea lui Năstase. De ce? Pentru că avem un război lângă noi și sub acoperirea acestui război, care ține atenția continentului fac ce vor aici în România. Și o fac mult mai subtil, pervers și corupător”, a declarat Drulă.

Politicianul a afirmat că a primit mesaje în care i s-a cerut ca USR să nu încerce să construiască o alianță a partidelor de dreapta. El acuză folosirea instituțiilor statului împotriva opoziției democrate. Potrivit spuselor sale, primarii partidului său sunt hărțuiți și șantajați. Iar printre autorii șantajului îl indică chiar pe Marcel Ciolacu.

„Și următorul pas logic e folosirea acestor instituții împotriva opoziției. Știam că va veni, știam că se întâmplă. Sunt hărțuiți colegii mei, primarii care nu cedează șantajelor. Ce caută Marcel Ciolacu prin birourile primarilor USR, să îi amenițe și șantajeze? Ce caută ANI la Nicușor Dan? În ce fel ajută România asta?”, a mai spus liderul USR.

Cătălin Drulă acuză un climat de frică

Președintele USR acuză instaurarea unui climat de frică în instituțiile publice. El spune că oamenii sunt intimidați și timorați ca să nu vorbească despre abuzurile comise de coaliția de guvernare. Nici măcar în ședințele interne, liberalii nu sunt lăsați să-și prezinte punctul de vedere, dacă acesta contravine opiniei conducerii.

„Este o spirală a tăcerii, un climat al fricii. Mergeți într-o ședință de partid la PNL și o să vedeți ce se șușotește. Le e frică tuturor de dosare. Cum se poate exprima democrația când instituțiile sunt capturate?”, a mai spus politicianul.

Eugen Tomac

Eugen Tomac Sursa foto: Razvan Valcaneantu/ EEC

USR acuză că urmează Eugen Tomac

Totodată, liderul USR susține că există presiuni uriașe din partea PSD și PNL să nu se constituie Polul partidelor de dreapta. În acest sens, dă exemplu demersul lui Toni Greblă, președintele PSD al AEP, care a suspendat finanțarea PMP.

El susține că urmează să-i fie întocmit un alt dosar penal și lui Eugen Tomac, președintele PMP. Aceasta pentru că dorește să facă alianță cu USR, iar nu cu PNL.

„De ce Toni Greblă, șeful PSD de la AEP a tăiat finanțarea PMP, pentru că PMP vrea să facă alianță cu USR? De ce sunt amenințați toți cei care vor să facă polul de dreapta cu noi? De ce i se face acum în guvern un dosar lui Eugen Tomac? O să fie public zilele următoare”, a arătat Drulă.