PSD Caraş Severin ar fi a doua organizaţie judeţeană care merge pe liste separate în alegeri, după ruptura de la nivelul USL Buzău. Spre deosebire  de situaţia buzoienilor, litigiul nu a fost provocat de lupta pentru candidatura la preşedinţia Consiliului Judeţean.
Conducerea PSD Caraş Severin s-a reunit, sâmbătă dimineaţa, într-o pensiune din localitatea Clocotici, aflată în zona montană a judeţului pentru a se încerca, pentru o ultimă oară, să se găsească o soluţie de compromis.
Conform surselor citate, înafară de preşedinţia Consiliului Judeţean, unde social-democraţii sunt conştienţi că nu-l pot doborî pe democrat-liberalul Sorin Frunzăverde din funcţie decât colaborând cu liberalii, pentru restul de primării şi de consiliile locale pesediştii preferă să meargă singuri în alegeri pe motiv că pot obţine foarte şi singuri peste 50% la mandate, spre deosebire de partanerii de alianţă care stau foarte prost la nivelul acestui judeţ.  Şi la Reşiţa, actualul primar, Mihai Stepănescu, va fi susţinut de USL, chiar dacă va candida independent.
În schimb, la Caransebeş, pesediştii nu se împacă cu ideea susţinerii actualului edil liberal Marcel Vela, pentru un nou mandat: probleme similiare există pentru candidaturile la primăriile Anina şi Bozovici, susţin sursele citate. Dificultatea cea mai mare o ridică însă cota de candidaturi la consiliile locale. Social-democraţii spun nu unei împărţiti jumi-juma pe motiv că liberalii au un potenţial electoral de două ori mai mic decât al lor la nivelul acestui judeţ, ne-au declarat sursele citate.
Din aceste considerente, ideea parităţii este privită ca o cedare de neacceptat a şansei de a câştiga scaune de edili şi de consilieri locali pentru proprii oameni.
Luând act de comportamentul colegilor de la Buzău, care au anunţat că sunt pregătiţi să suporte eventuale sancţiuni de la centru, numai să fie lăsaţi să meargă singuri la alegerile locale pentru primăria şi şefia Consiliului Judeţean, social-democraţii cărăşeni l-au forţat pe Mocioalcă să meargă la Bucureşti pentru a prezenta lui Victor Ponta doleanţe similare.
Iniţial, organizaţiile cărăşene ale PNL şi PSD conveniseră să-şi împartă în proporţie de 50 – 50 la sută candidaturile la alegerile locale de anul viitor. Candidaturi certe fuseseră stabilite pentru 67 de localităţi ale judeţului, urmând ca pentru opt să fie realizate sondaje de opinie, iar două comune să intre la arbitraj, anume Goruia şi Brebu.