USL s-a rupt şi la Buzău. Baronul Mocanu (PSD): Candidăm separat de PNL
- Florin Ciornei
- 2 septembrie 2011, 17:48
PSD Buzău a decis azi ca la alegerile din 2012 să desemneze candidaţi distincţi de cei ai PNL. Decizia a fost comunicată de Victor Mocanu, preşedintele în funcţie al Consiliului judeţean Buzău. Acesta s-a arătat nemulţumit de faptul că i-a fost refuzată candidatura în cadrul USL, iar conducerea PSD a cedat postul la PNL.
"PSD Buzău a avut o întâlnire astăzi, au hotărât ca în alegerile locale PSD la Buzău să meargă pe liste separate, deci candidaturile să fie pe liste separate de USL la primăriile din judeţ şi consiliul judeţean. În condiţiile în care la nivel central nu se înţelege că protocolul prevede că acel candidat care a ieşit cel mai bine în sondaj este candidatul USL, dacă nu se înţelege acest lucru şi sunt alte dedesubturi este treaba dânşilor. Noi atâta dorim, să candidăm pe liste separate, să ne dea posibilitatea să candidăm şi să câştigăm în acelaşi timp. Dacă se revine la decizia privind şefia CJ Buzău şi PNL nu mai are pretenţia asta absurdă de a fi candidatul lui pe listele USL la preşedintele CJ fără niciun drept, fără nicio motivaţie e o chestiune care trebuie tratată ca atare, şi vom candida împreună", a declarat Victor Mocanu. Problemele în USL au început să apară de ieri când, la Iaşi din cauza neînţelegerilor dintre cele trei partide - PSD, PNL şi PC - să decis ca în alegerile din 2012 să se meargă cu candidaţi seaparaţi. Până acum, problemele USL au venit tocmai de la minuscului partid al lui Dan Voiculescu. În ciuda dimensiunii sale, PC a dovedit un orgoliu imens în a desemna candidaţi în anumite localităţi sau judeţe, fapt ce a condus la disensiuni cu PSD şi PNL.
Critici de la PSD Brăila
Preşedintele PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, s-a declarat astăzi "total nemulţumit" de faptul că PSD a acceptat ca la Consiliul judeţean Buzău să candideze din partea USL un liberal şi nu un social-democrat. "Sunt total nemulţumit că PSD a renunţat la Buzău. Am avut un principiu care trebuia respectat - acolo unde am avut noi preşedinţi în funcţie şi primari în funcţie, vor candida de drept. Numai dacă sunt disproporţii mari în ceea ce priveşte procentele putem discuta. Este o greşeală şi asta o să aibă repercusiuni în interiorul partidului în primul rând", a spus Stancu, citat de Agerpres. În opinia sa, nemulţumiri vor apărea de la o zi la alta în USL şi ele vor fi cu mult mai virulente în momentul în care se va trece la construirea listelor de consilieri judeţeni, municipali şi locali. "La consilieri o să ne punem mâinile în cap, nu ştiu ce o să facem, pentru că PSD are foarte mulţi oameni de calitate, care ne-au reprezentat în această perioadă şi nu prea sunt de acord să renunţăm la anumite persoane, care cu siguranţă ne aduc voturi. Am avut săptămâna aceasta o discuţie cu primarii, în care căutăm să îi sprijinim pentru a realiza obiectivele începute şi care trebuie terminate", a spus Stancu.
Primarul PSD-ist al Iaşiului îi atacă pe conservatori "Partidul Conservator ar trebui să candideze separat pe listele din ţară, dacă vrea să candideze separat la Iaşi", a declarat astăzi Gheorghe Nichita(PSD), primarul Iaşiului. El a subliniat că aliatul PSD la Iaşi este PNL, adăugând însă că nici nu vrea să atace PC-ul, pentru că "nu arzi pădurea pentru un singur copac"."Votul nostru în Comitetul Executiv a fost că, dacă PC vrea să candideze separat, atunci să candideze separat, dar nu numai la Iaşi, ci şi în rest. USL funcţionează la Iaşi şi înseamnă două formaţiuni, PSD şi ACD. Dacă PC vrea la Iaşi separat, e treaba ACD", a spus Nichita, citat de Agerpres. El a precizat că PSD are în judeţ 52% şi 42% în municipiul iaşi, motiv pentru care este "un candidat viabil pentru Primăria Iaşi".