ANALIZĂ EVZ: USL expiră înainte de termen

ANALIZĂ EVZ: USL expiră înainte de termen

Marea târguială a candidaturilor a adus alianţa opoziţiei la pragul de rupere, fapt confirmat chiar de liderii acesteia Victor Ponta şi Crin Antonescu.

Alianţa partidelor de opoziţie, USL, şi-a arătat slăbiciunile în câteva judeţe unde miza luptei cu PDL era foarte ridicată. În loc să se prezinte cu candidaţi unici şi astfel să îşi maximizeze şansele de a-i învinge puterea, PSD, PNL şi PC se luptă între ele. Şi acesta e doar începutul.

Scenariul că până la alegerile din 2012 turbulenţele din USL se vor acutiza a fost confirmat de unul din baronii PSD, Gheorghe Bunea Stancu liderul filialei Brăila care avertizează că nemulţumirile vor creşte odată cu alcătuirea listelor de consilieri

Iaşi, un caz despre cum să păstrezi aparenţa USL

La Iaşi şi Buzău PSD, PNL şi PC vor pune candidaţi separaţi. Tensiunile au fost la un pas de a rupe USL. A spus-o Crin Antonescu când a recunosct că "negocierile pe candidaturi au fost extrem de dificile". A confirmat-o şi Victor Ponta. Întrebat de ce a acceptat ca la Iaşi să existe candidaturi separate acesta a răspuns: "Ca să păstrăm USL-ul. Pe mine mă nemulţumeşte decizia de la Iaşi dar o respectăm şi, important este să câştige un membru al USL sau un membru al acestor trei partide şi să nu o câştige PDL. Dar nu sunt fericit, că nu aş vrea să fiu ipocrit".

Prezent la aceeaşi emisiune de la Antena 3, Daniel Constantin, liderul PC a ţinut să-l completeze pe Ponta: "A nu se înţelege că PC a pus această condiţie altfel se rupe USL. Nu. Pentru a păstra buna înţelegere în cadrul USL.

Revolta baronului Mocanu

După Iaşi, unde partidul lui Dan Voiculescu a ales să se despartă de PSD şi PNL, şi la Buzău vor exista candidaturi separate. "PSD la Buzău a hotărât să meargă pe liste separate de USL", a declarat Victor Mocanu, preşedintele consiliului judeţean Buzău invocând nerespectarea protocolului USL. Acesta a fost susţinut de şeful filialei, Constantin Boşcodeală, primarul municipiului Buzău care a anunţat că va candida din partea PSD pentru un nou mandat, şi nu din partea USL.

"În continuare PSD Buzău îl susţine pe domnul Victor Mocanu candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean din partea PSD, este actualul preşedinte, şi am solicitat co-preşedinţilor USL să revină la decizia pentru Buzău şi să o ia pe cea corectă conform protocolului de funcţionare, nu pe lângă protocol, respectiv cel mai bine clasat candidat ieşit din sondaje să fie desemnat candidatul USL", a declarat Boşcodeală.

Poziţia filialei PSD Buzău contrazice astfel decizia conducerii centrale. Victor Ponta cedase liberalilor la negocieri postul de candidat la şefia CJ. Tocmai din această cauză a apărut şi supărarea filialei Buzău. Actualul preşedinte al CJ, Victor Mocanu nu a mai fost validat drept candidat, iar postul său a devenit monedă de schimb în târguielile cu liberalii. PSD a cedat această candidatatură în schimbul candidaturii în alte judeţe. OBSTACOL. Victor Mocanu, preşedintele CJ Buzău, este unul dintre baronii care au pus la încercare soliditatea alianţei opoziţiei

Avertisment de la Brăila: nemulţumirile în USL vor creşte

Concesiile pe care PSD le-a făcut PNL la Buzău au fost criticate ieri de către preşedintele PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu. "Sunt total nemulţumit că PSD a renunţat la Buzău. Am avut un principiu care trebuia respectat - acolo unde am avut noi preşedinţi în funcţie şi primari în funcţie, vor candida de drept. Numai dacă sunt disproporţii mari în ceea ce priveşte procentele putem discuta. Este o greşeală şi asta o să aibă repercusiuni în interiorul partidului în primul rând", a spus Stancu, citat de Agerpres.

El a avertizat că atunci când se va trece la întocmirea listelor de consilieri judeţeni, municipali şi locali, nemulţumirile din USL vor creşte.

"O să ne punem mâinile în cap. Nu ştiu ce o să facem, pentru că PSD are foarte mulţi oameni de calitate, care ne-au reprezentat în această perioadă şi nu prea sunt de acord să renunţăm la anumite persoane, care cu siguranţă ne aduc voturi", a declarat Bunea Stancu.

Primarul PSD-ist al Iaşiului îi atacă pe conservatori

Situaţia rămâne foarte tensionată de la Iaşi, unde PC a stabilit să-l arunce în cursa pentru primărie pe Tudor Ciuhodaru împotriva lui Gheorghe Nichita (PSD), edilul în funcţie. "PC ar trebui să candideze separat pe listele din ţară, dacă vrea să candideze separat la Iaşi", a lansat ieri Nichita o provocare. El a subliniat că USL înseamnă PSD şi adăugând însă că nici nu vrea să atace PC-ul, pentru că "nu arzi pădurea pentru un singur copac". "Am luat decizia de la Iaşi ca să păstrăm USL-ul. Pe mine mă nemulţu meşte, dar o respectăm. Important este să câştige un membru al USL sau un membru al acestor trei partide şi să nu o câştige PDL. Dar nu sunt fericit, că nu aş vrea să fiu ipocrit" VICTOR PONTA, preşedintele PSD

NOU MEMBRU UNPR

Un senator de Buzău sare în barca puterii

Senatorul Ion Vasile s-a înscris ieri în UNPR, partid care numără, după această achiziţie, 30 de parlamentari: 13 senatori şi 17 deputaţi. El a condus PSD Buzău timp de 20 de ani şi a făcut o escală şi în Partidul Conservator.

Încă din luna iunie a acestui an, când a renunţat la funcţia de preşedinte interimar al organizaţiei judeţene a PC, Ion Vasile a acuzat faptul că, la Buzău, nici ACD, nici USL nu funcţionează, iar conservatorii nu sunt chemaţi la dezbateri.

După ce şi-a predat prerogativele de lider al conservatorilor buzoieni, Ion Vasile s-a afiliat grupului senatorial al PNL şi a precizat că va rămâne acolo atât timp cât nu i se va spune ce să facă. Citiţi şi:

  • Lăcomia miliardarului Dan Voiculescu zguduie USL. VEZI HARTA CANDIDATURILOR USL
  • Victor Ponta şi Crin Antonescu caută baroni de sacrificiu

Ne puteți urmări și pe Google News