„Urzeala Tronurilor” a pierdut tot la Emmy

„Urzeala Tronurilor” a pierdut tot la Emmy

Billy Crystal a avut cel mai emoționant moment al Galei, dedicat lui Robie Williams.

Cel mai bun serial de dramă, trofeul serii, a fost adjudecat de „Breaking Bad”, care a reușit să uimească iar și a pus într-un con de umbră „True Detective”, dar și “Urzeala tronurilor”. Bryan Cranston a luat al patrulea trofeu Emmy din carieră pentru cel mai bun actor în serial de dramă, iar “Modern Family “a scris istorie, fiind la egalitate cu Frasier, câștigând cinci trofee la rând.

O stea din galaxia comediei, Robin Williams

Ceremonia de decernare a premiilor Emmy a fost dedicată regretatului actor Robin Williams. Actorul de comedie Billy Crystal, prieten vechi al artistului, a ținut un discurs emoționant în cinstea lui Robin Williams, considerat deja unul dintre cele mai frumoase momente ale celei de-a 66-a gale a Premiilor Emmy: „Am petrecut cele mai fericite clipe din viața mea pe scenă alături de Robin Williams. Era un geniu pe scenă, dar în viața reală era cel mai bun prieten pe care vi-l puteți imagina. Solidar, protector, iubitor. Este atât de greu să vorbesc despre el la trecut, pentru că a fost atât de prezent în viața noastră, a tuturor. Timp de 40 de ani a fost cea mai strălucitoare stea din galaxia comediei“.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trofeul, din tinichea aurită

Serialul dramatic „Urzeala tronurilor“ a fost marele perdant al serii. Produs de televiziunea HBO, serialul a concurat la 19 categorii, dar nu a luat niciun premiu. HBO a primit însă cele mai multe nominalizări (99) dintre toate televiziunile americane ale căror producții au concurat la premiile Primetime Emmy din acest an. Trofeul costă în jur de 400 de dolari, fiind confecționat în mare parte din metale ieftine, scufundate în aur lichid. Câștigătorii trebuie să plătească statueta, dacă vor să o ia acasă.

„Vicepreședinta” Julia Louis-Dreyfus

Julia Louis-Dreyfus a câștigat al treilea trofeu pentru „Vicepreședinta”. Rolul Elaine Benes din seria Seinfeld  i-a adus actriței americane un premiu Emmy, un Glob de Aur și cinci premii din partea Sindicatului actorilor americani. Deși n-a avut succes imediat, popularitatea sitcom-ului „Seinfeld”, creat de Larry David și Jerry Seinfeld, a crescut treptat. Când ultimul episod al serialului, după 9 sezoane, a fost transmis, pe 14 martie 1998, acesta a fost vizionat de 76 de milioane de telespectatori.

Benedict Cumberbatch, pe val

Cel mai bun actor principal dintr-o miniserie sau lungmetraj TV a fost desemnat actorul britanic Benedict Cumberbatch, cunoscut tocmai datorită rolului strălucitului detectiv Sherlock Holmes din serialul “Sherlock”. De patru ori nominalizat la premiile BAFTA, Cumberbatch a apărut în numeroase filme de televiziune din Marea Britanie, iar ascensiunea sa fulminantă a atras deja atenția producătorilor. Nici Benedict Cumberbatch, nici colegul său de serial, Martin Freeman, de asemenea câștigător la categoria sa, Cel mai bun actor secundar dintr-o miniserie sau lungmetraj TV, nu au participat la ceremonia de decernare a premiilor Emmy din cauza programului extrem de încărcat.

Ei sunt cei mai buni

Cel mai bun serial - dramă: „Breaking Bad”; Cel mai bun serial - comedie: „Modern Family”;

Cea mai bună actriță într-un rol principal dintr-un serial-dramă: Julianna Marguiles;

Cel mai bun actor într-un rol secundar dintr-un serial-dramă: Aaron Paul;

Cea mai bună actriță într-un rol secundar dintr-un serial-comedie: Allison Janney;

Cea mai bună regie pentru un serial-dramă: „True Detective”;

Cea mai bună regie pentru un serial-comedie: „Modern Family”;

Cel mai bun lungmetraj TV: „The Normal Heart”;

Cea mai bună actriță într-o miniserie sau lungmetraj TV: Jessica Lange;

Cea mai bună actriță într-un rol secundar dintr-o miniserie sau lungmetraj TV: Kathy Bates.

Breaking Bad, cel mai bun serial de dramă

Câștigător al Premiului Emmy pentru comedie, Modern Family a ajuns la cel de-al cincilea sezon