După Porsche, care a făcut-o deja, și Bentley, care a încercat ceva (cu grotescul concept EXP 9F, la Salonul auto de la Geneva), a venit rândul producătorului italian Lamborghini să realizeze un SUV.

Este vorba de agresivul prototip Urus, expus în aceste zile la Salonul auto de la Beijing.

Cu designul său inspirat de supermodelele Lamborghini, Urus pune în discuție tema unui mega-SUV cu motor de 600 de cai-putere (cifra a fost înaintată de producător, care nu a precizat însă și ce motor s-ar putea regăsi sub capota conceptului.

Transmisia (la toate cele patru roți) este asigurată de o cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj. Garda la sol este reglabilă.

Pentru că Lamborghini face parte din grupul Volkswagen, platforma tehnică utilizată pentru dezvoltarea SUV-ului Urus (4,99 metri lungime) urmează a fi regăsită și în proiectele viitoarelor generații ale modelelor VW Touareg, Porsche Cayenne și Audi Q7.

Habitaclul lui Lamborghini Urus (cu patru scaune individuale) abundă în inserții din fibră de carbon. Producătorul se laudă cu o ergonomie de invidiat. Nu același lucru s-ar putea spune despre valențele estetice ale cabinei.

Numele Urus este preluat, ca de obicei, de la un taur. Animalul respectiv a fost faimos pentru gabaritul său. O alegere logică pentru un SUV Lamborghini.