Urmează restricții sanitare noi! Confirmare oficială din două surse. Anunț de ultimă oră

Sursa: flickr.ro

Doi dintre reprezentanții Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au anunțat sâmbătă că guvernele ţărilor afectate de creşterea cazurilor noi infectare cu noul coronavirus trebuie să reintroducă rapid nepopularele restricţii sanitare.

Oficialii OMS au scos în evidență că orice întârziere poate avea consecințe grave. Practic, sursa citată atrage atenția că este nevoie de restricții sanitare cât mai repede.

În acest context, experta OMS pe probleme de coronavirus, Maria van Kerkhove, a declarat: „Cu cât acţiunile vor fi puse în aplicare mai rapid, cu atât va fi nevoie de mai puţine măsuri ulterior.

Mai departe, van Kerkhove a reamintit că varianta Delta a noului coronavirus este mult mai contagioasă decât tulpinile precedente. Așa se și explică de ce mai multe ţări se află într-o situaţie dificilă.

Pentru a ține situația sub control și pentru a preveni înrăutățirea acesteia, guvernele trebuie să adopte măsuri „foarte stringente″. Aceasta a fost concluzia trasă și de directorul pentru urgenţe sanitare al OMS, Mike Ryan.

Nu a fost criticată nicio țară

Mai trebuie spus că reprezentanții OMS nu au nominalizat vreo ţară. Totodată, nici nu au comentat acţiunile luate de diverse guverne. Măsurile recomandate se referă purtarea măștilor de protecție, la distanţarea fizică și la ventilarea spaţiilor închise.

foto: ase-bucharest.esn.ro

Pe lista sfaturilor repetate de OMS se mai află evitarea reuniunilor în spaţii mici şi telemunca. Altfel, mai-marii OMS au precizat că vor să convoace o şedinţă pentru a stabili recomandările de utilizare a pilulelor antivirale contra COVID-19.

Prin urmare, ei au adăugat că acestea oferă noi perspective „foarte atractive″. Amintim că Marea Britanie a devenit prima ţară care a autorizat utilizarea unei pastile antivirale pentru tratarea COVID-19. Asta s-a întâmplat la începutul lunii noiembrie.

A fost programată o ședință pentru antivirale

Coordonatoarea echipei clinice însărcinate cu răspunsul antiCOVID-19 din cadrul OMS, Janet Diaz, a declarat reuniunea va avea loc peste trei săptămâni. La rândul său, Mike Ryan, a completat că descoperirile preliminare referitoare la pilule sunt „foarte, foarte binevenite″.

De asemenea, el a subliniat că adăugând că „un proces minuţios″ nu este necesar pentru ca tratamentul să devină disponibil la scară mai largă.

„În mod clar, a dispune de o a doua abordare pentru tratarea celor care se infectează este foarte plăcut şi să poţi salva vieţi în acest fel este de asemenea foarte plăcut″, a spus Ryan.