Evenimentul Zilei > Actualitate > URMĂRIT INTERNAȚIONAL pentru BIJUTERII de 5 milioane euro, FURATE din Spania, prins la Constanța
URMĂRIT INTERNAȚIONAL pentru BIJUTERII de 5 milioane euro, FURATE din Spania, prins la Constanța

URMĂRIT INTERNAȚIONAL pentru BIJUTERII de 5 milioane euro, FURATE din Spania, prins la Constanța

Un tânăr, de 30 de ani, urmărit internațional de autoritățile din Spania pentru furt de ceasuri şi bijuterii in valoare de aproape 5 milioane de euro, a fost capturat de polițiştii din Constanța. A fost dus în Arestul IPJ, urmând să fie extrădat.

Poliţiştii Serviciului Investigații Criminale din IPJ Constanța, împreună cu mascații de la Operațiuni Speciale, au prins, în zona gării CFR, un bărbat de 30 de ani, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile spaniole. Pentru depistarea acestuia, poliţiştii obținuseră informaţii suplimentare de la biorul SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliției Române.

Constănțeanul Cosmin H. fusese dat în urmărire internațională după ce, în urmă cu aproape doi ani, împreună cu un alt constănțean şi alți conaționali au spart un magazin de lux din stațiunea Puerto del Carmen, din Spania, de unde au furat bunuri de lux, bijuterii şi ceasuri în valoare de 4,7 milioane de euro. Complicele constănțean, Engin S. a fost și el prins în urmă cu 20 de zile în zona Autogării Nord. Ceilalți suspecți sunt arestați în Spania.