Evenimentul Zilei > Actualitate > URMĂRIRE CA-N FILME pe străzile Bucureștiului. Cum au reușit POLIȚIȘTII să prindă INFRACTORII PERICULOȘI
URMĂRIRE CA-N FILME pe străzile Bucureștiului. Cum au reușit POLIȚIȘTII să prindă INFRACTORII PERICULOȘI

URMĂRIRE CA-N FILME pe străzile Bucureștiului. Cum au reușit POLIȚIȘTII să prindă INFRACTORII PERICULOȘI

Polițiștii bucureșteni au reușit să prindă trei traficanți de droguri de mare risc, de origine albaneză, numai după ce au tras focuri de averstisment în aer. Bărbații au vârste curpinse între 29 și 30 de ani și sunt bănuiți că introduceau stupefiantele pe teritoriul României, apoi transportau ”marfa” în Capitală cu un autocar.

Redăm comunicatul Poliției Capitalei:

Luni, 24 octombrie a.c., poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub coordonarea unui procuror din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, au prins în flagrant trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 29 şi 30 de ani, de naţionalitate străină, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de trafic internaţional de droguri de risc.

Din datele şi probele administrate în cauză, începând cu luna septembrie a.c., a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuiţii au preocupări de natură infracţională, pe linia introducerii unor droguri de risc pe teritoriul României.

În urma investigaţiilor efectuate a rezultat faptul că bănuiţii au organizat transportul unui colet conţinând droguri de risc, ce ar fi trebuit să ajungă în Bucureşti în cursul dimineţii de 24 octombrie a.c., cu un autocar.

Astfel, la data menţionată, s-a procedat la supravegherea autovehiculului, bănuiţii fiind observaţi, în timp ce autocarul staţiona într-o parcare, ridicând un pachet, la scurt timp cei trei bărbaţi fiind interceptaţi şi somaţi să se oprească. Întrucât unul dintre bănuiţi nu s-a supus somaţiilor legale, un poliţist a executat mai multe focuri de avertisment în plan vertical, fără a rezulta victime sau pagube materiale, ulterior acesta fiind imobilizat.

În urma controlului pachetului preluat de către bănuiţi au fost identificate în interior fragmente vegetale de culoare verde-oliv, iar la examinarea tehnico-ştiinţifică a rezultat cantitatea totală de aproximativ 2.135 de grame cannabis.

Totodată, după realizarea flagrantului, au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic internațional de droguri de risc și trafic de droguri de risc, cu cei în cauză în stare de reţinere, urmând a fi prezentaţi magistraţilor.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei din cadrul Jandarmeriei Române.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.